Moyes woedend over 'walgelijk' spuugincident

Reacties

Manager David Moyes was na afloop woedend op zijn speler Arthur Masuaku. De linksback van West Ham United spuugde naar een tegenstander en kreeg hiervoor de rode kaart.

Moyes woedend over 'walgelijk' spuugincident

Op bezoek bij Wigan Athletic (2-0 verlies) in de strijd om de FA Cup kreeg de Fransman het na rust aan de stok met tegenstander Nick Powell, waarna hij de verdediger bespuugde. 'Wat Arthur heeft gedaan, is walgelijk', begon de boze Moyes. 'Hij verdient elke mogelijke schorsing die hij maar krijgt en hij zal ook nog een straf van de club tegemoet kunnen zien. Arbiter Chris Kavanagh heeft de goede beslissing genomen, dus ik heb geen moeite met de rode kaart.'

'Hij gedraagt zich altijd goed op de club', ging de Schotse oefenmeester verder tegenover de verzamelde pers. 'Het past niet in zijn karakter. Ik heb hem gevraagd of hij heeft gespuugd en hij antwoordde met ja. Als je zoiets doet, ga je ook geschorst worden.'

Over het algemeen worden spuugincidenten flink bestraft door de Engelse bond, de dader komt dit in vrijwel alle gevallen op een schorsing van zes duels te staan. Hierdoor zou Masuaku mogelijk tot midden maart geen wedstrijd meer kunnen spelen voor de club uit de Premier League.

The Hammers verloren het bekerduel met 2-0, dankzij twee treffers van de befaamde Will Grigg. Tussendoor ontving Masuaku de directe rode kaart.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.