Moyes gaat de mist in na vraag over komende tegenstander AZ

Reacties

West Ham United is de volgende tegenstander voor AZ in de Conference League. Hoewel manager David Moyes waakt voor onderschatting van de Alkmaarse opponent, is hij niet goed op de hoogte van de precieze verhoudingen in Nederland.

Moyes gaat de mist in na vraag over komende tegenstander AZ
© Pro Shots
West Ham United
West Ham United
4 - 1
Gent
Gent

West Ham United rekende donderdag af met AA Gent, dat ondanks een voorsprong in Londen met 4-1 ten onder ging en zo het Europese toneel moest verlaten. In de halve finale wacht AZ als volgende tegenstander voor The Hammers op weg naar de finale in Praag.

Op 11 en 18 mei kan een stap verder worden gegaan dan in het vorige Europese seizoen, toen Eintracht Frankfurt zich ten koste van West Ham voor de Europa League-finale plaatste. 'We kijken er allemaal naar uit om naar Praag te gaan. Ik heb de datum als in mijn agenda gezet. Ik hoop dat het ook gaat gebeuren', aldus Moyes.

Volgens Moyes mag er geen plaats zijn voor arrogantie. 'De laatste keer dat ik heb gekeken waren ze derde in de Nederlandse competitie, net achter Ajax en PSV, dacht ik', zat de ervaren manager er tijdens de persconferentie wel naast. Hij vergat koploper Feyenoord aangezien de Alkmaarders al weken vierde staan in de Eredivisie achter Feyenoord, Ajax en PSV.

Moyes heeft wel een beeld van AZ. 'Het is een ploeg vol jonge spelers. Hun model is het opleiden van spelers. Ze hebben een paar echt, echt grote talenten en goede spelers in de selectie, met ook een paar ervaren krachten. En als je het momentum hebt als nummer drie in eigen land, dan komt dat waarschijnlijk vanwege de goede vorm die het hele jaar is getoond.'

Bekijk hier al onze video's
Meer West Ham United
Meer over West Ham United
Meer AZ
Meer over AZ
Meer UEFA Europa Conference League
Meer over UEFA Europa Conference League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.