Mourinho vreest voordeel Celta de Vigo: 'Zij sparen hun spelers al weken'

Reacties

José Mourinho is beducht voor Celta de Vigo in de halve finale van de Europa League. De manager van Manchester United denkt dat de Spanjaarden conditioneel behoorlijk in het voordeel zijn.

Mourinho vreest voordeel Celta de Vigo: 'Zij sparen hun spelers al weken'

'Celta staat op een comfortabele plek in La Liga. Daardoor kunnen ze spelers in de competitie rust geven om zich echt volledig op de Europa League te richten. We treffen een volledig opgeladen tegenstander', aldus Mourinho in aanloop naar het heenduel van donderdagavond in Spanje (aftrap 21.05 uur).

De Portugees klaagt al een tijdje over het drukke programma van zijn ploeg. Mourinho kan het zich echter niet veroorloven om spelers rust te geven in de Premier League, aangezien United nog strijdt om plek vier en daarmee een ticket voor de voorronde van de Champions League.

Mourinho is dan ook enigszins jaloers op de tegenstander. 'Sinds Celta weet dat ze in de halve finale staan, hebben ze drie wedstrijden op rij verloren met een B-team. Kortom, voor mij is wel duidelijk dat Celta niet alleen wil genieten van dit tweeluik. Ze richten zich volledig op het winnen van de Europa League.'

Pogba
Mourinho kreeg in aanloop naar het heenduel met Celta wel goed nieuws te horen. De manager kan weer beschikken over Phil Jones, Chris Smalling en Paul Pogba. Ook Eric Bailly is fit genoeg om te spelen.

Mourinho is blij met de geleidelijke leegloop van de ziekenboeg en spreekt zijn hoop uit om historie te schrijven. 'Dit is het enige toernooi dat Manchester United nog nooit heeft gewonnen. Hopelijk kunnen we de cirkel rond maken door dit seizoen de Europa League te winnen.'

Celta de Vigo - Manchester United is de enige halve finale die donderdag op het programma staat. Ajax kwam woensdag al in actie en leverde een bijzonder knappe prestatie tegen Olympique Lyon (4-1).

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.