Mourinho sneert naar Europa League-debutant Casillas

Reacties

Door met 2-0 te verliezen van uitgerekend het Chelsea van manager José Mourinho mag Iker Casillas (34) zich gaan opmaken voor een debuut. De Spaanse keeper won zo goed als alles wat er te winnen valt, maar staat aan de vooravond van zijn debuut in de Europa League. Mourinho wees hem daar fijntjes op.

Mourinho sneert naar Europa League-debutant Casillas

Door de zege van Chelsea werd Porto uiteindelijk derde, waardoor het na de winterstop instroomt in de Europa League. Mourinho, met wie Casillas bij Real Madrid in de clinch lag, gaat wel naar de achtste finale van de Champions League.

Casillas was met Real jaren toonaangevend in Europa. Hij won De Cup met de Grote Oren  in 2000, 2002 en 2014. Bij Real trad hij 152 keer aan voor een Champions League-wedstrijd, waarvan twee duels in de voorronden.

Het duel met Chelsea was voor de ervaren goalie zijn zesde in het miljoenenbal in dienst van Porto, waardoor zijn totaal op 158 kwam. Casillas was al de speler met de meeste optredens in het hoofdtoernooi (nu 156), maar is dat nu ook met voorrondeduels meegerekend. Xavi kwam immers tot 157 in dienst van Barcelona, waarvan zes voorrondewedstrijden.

Casillas ging al in op zijn kennismaking met de  Europa League. 'Helaas zijn we uitgeschakeld in de Champions League. Nu moeten we proberen in de Europa League het beter te doen. We zullen alles geven, maar moeten nu eerst de uitschakeling even verwerken. Ook voor mij zal het wennen zijn, maar ik zal er staan.'

Na de uitschakeling van Porto kon Mourinho het niet laten een sneer uit te delen. 'We hebben onze taak volbracht. Nu kan Casillas de enige trofee die hij nog mist proberen te winnen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.