Casillas laat Xavi achter zich met CL-record

Reacties

Door zijn basisplaats tijdens het thuisduel met Chelsea mag Iker Casillas zich de meest ervaren speler ooit in de Champions League noemen. De 34-jarige doelman van FC Porto staat voor de 152ste keer onder de lat in het kampioenenbal.

Casillas laat Xavi achter zich met CL-record

Sinds het bezoek aan Dinamo Kiev twee weken geleden (2-2) was Casillas samen met Xavi al de speler met de meeste Champions League-wedstrijden, maar hij laat zijn illustere landgenoot nu achter zich. Casillas keepte zijn eerste 150 duels in het prestigieuze toernooi tussen 1999 en 2015 allemaal voor Real Madrid. Uiteindelijk mocht hij de Cup met de Grote Oren drie keer omhoog houden (2000, 2002 en 2014).

Afgelopen zomer vertrok Casillas naar FC Porto, maar dat betekent niet dat de 163-voudig international van Spanje met veel minder genoegen neemt in de Champions League dan met zijn vorige club. 'Vorig seizoen bereikte het elftal een enorm hoog niveau in de kwartfinale tegen Bayern München. Nu begint de nieuwe uitdaging en ik wil de finale in San Siro halen', liet Casillas eerder al weten.

Meeste wedstrijden in de Champions League
Iker Casillas 152 duels
Xavi 151 duels
Raúl 142 duels
Ryan Giggs 141 duels
Clarence Seedorf 125 duels
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.