Mourinho rekent zich nog niet rijk in Sánchez-soap na inmenging Chelsea

Reacties

Manchester United won maandagavond met 3-0 van Stoke City, maar na afloop ging het vooral over een speler die (nog) helemaal niet onder contract staat bij de Engelse recordkampioen: Alexis Sánchez. United-manager José Mourinho kon de supporters en de media nog geen duidelijkheid geven over de eventuele komst van de sterspeler van Arsenal.

Mourinho rekent zich nog niet rijk in Sánchez-soap na inmenging Chelsea

Volgens The Guardian, Sky Sports én de BBC heeft United momenteel de beste papieren om Sánchez nog deze transferperiode binnen te halen. Arsenal zou inzetten op een deal waarbij Henrikh Mkhitaryan de omgekeerde weg zou moeten bewandelen. De aanvallende middenvelder ontbrak maandag in de wedstrijdselectie van United en voor aanvang van het duel met Stoke gaf Mourinho toe dat dit niet enkel vanwege tactische redenen was besloten.

Waar speelt Alexis Sánchez na het sluiten van de winterse transfermarkt?
Waar speelt Alexis Sánchez na het sluiten van de winterse transfermarkt?

Een ruildeal lijkt in de maak te zijn. Lange tijd leek het erop dat Manchester City Sánchez zou gaan overnemen van Arsenal, maar de koploper van de Premier League is afgehaakt, omdat de deal te prijzig zou gaan worden. Sánchez wilde direct een van de topverdieners bij City worden, maar dat vonden de beleidsbepalers in het Etihad Stadium geen goed idee. Bovendien wilde het management van Sánchez een flinke vergoeding ontvangen bij het realiseren van een transfer én lijkt Gabriel Jesus eerder dan verwacht weer fit te zijn. De komst van Sánchez is daardoor geen noodzaak meer voor City.

Van City heeft United nu geen last meer, maar het laatste nieuws is dat Chelsea ook nog zou willen proberen om Sánchez binnen te halen. Er gebeurt dus van alles rondom Sánchez, maar Mourinho kon de transfersoap na afloop van het duel met Stoke niet echt interessanter maken: 'Ik heb geen nieuws over Alexis Sánchez', zei de manager van United. 'Hij is een speler van Arsenal. Als hij blijft, is dat geweldig nieuws voor Arsenal. Als hij naar ons komt, dan is dat geweldig nieuws voor ons. En als hij naar een andere club gaat, dan is dat geweldig nieuws voor die vereniging.'

José Mourinho voelt wel wat voor een samenwerking met Alexis Sánchez.
José Mourinho voelt wel wat voor een samenwerking met Alexis Sánchez.

'Ik heb geen idee of wij de beste papieren hebben om Sánchez binnen te halen', vervolgde Mourinho in gesprek met Sky Sports. 'Ik heb me daar vandaag ook niet mee bezig gehouden: ik was enkel gefocust op de wedstrijd. Ik wil ook niet praten over hypothetische situaties. Er zijn waarschijnlijk nog meer clubs geïnteresseerd en ik zou niet moeten praten over een speler die onder contract staat bij Arsenal.'

De 29-jarige Sánchez tekende in juli 2014 een vierjarig contract bij Arsenal en deze verbintenis loopt aan het einde van dit seizoen af. Mocht Arsenal nog wat aan zijn sterspeler willen verdienen, dan moet het Sánchez nog deze transferperiode verkopen. Zondag ontbrak de aanvaller vanwege de transferperikelen al bij de wedstrijdselectie van Arsenal voor het duel met AFC Bournemouth en zonder Sánchez gingen The Gunners met 2-1 onderuit.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.