Wenger laat Sánchez buiten selectie, transfer nu écht aanstaande

Reacties

Alexis Sánchez zit niet bij de wedstrijdselectie van Arsenal, dat het zondagmiddag (14.30 uur) opneemt tegen AFC Bournemouth. Een transfer lijkt dan ook aanstaande, waarbij Manchester United inmiddels de beste papieren zou hebben.

Wenger laat Sánchez buiten selectie, transfer nu écht aanstaande

Rondom de Chileen gonst het al maanden van de tranfergeruchten. Zijn contract loopt na dit seizoen af, waardoor een transfer in de zomer het meest voor de hand leek te liggen. Sánchez bleef echter bij Arsenal, maar de onrust rondom hem bleef. Ondanks alle perikelen koos manager Arsène Wenger er lange tijd niet voor om de aanvaller buiten zijn elftal te houden, maar nu lijkt het einde van het Arsenal-tijdperk in zicht voor Sánchez.

Eerder deze week gaf Wenger overigens voor het eerst toe dat Sánchez geen nieuw contract bij Arsenal zou gaan tekenen, en dus inderdaad voor een vertrek staat. Met name Manchester City werd lange tijd genoemd als nieuwe werkgever van de vedette, maar volgens Engelse media is stadgenoot Manchester United inmiddels de belangrijkste kandidaat om Sánchez over te nemen. Nu hij niet is meegereisd naar de uitwedstrijd tegen de ploeg van Nathan Aké, lijkt het er sterk op dat de Chileen op korte termijn vertrekt uit het Emirates Stadium.

Wenger geeft toe dat alle onrust rondom Sánchez in ieder geval de reden is van zijn afwezigheid tegen Bournemouth. 'Maar zoek er verder vooral nog niet te veel achter. Ik weet zelf op dit moment niet eens precies hoe het gaat lopen. Ik verwacht wel duidelijkheid op korte termijn.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.