Mourinho onder de indruk: 'Liever Lo Celso dan Bruno Fernandes'

Reacties

Tottenham Hotspur-manager José Mourinho is erg blij met Giovani Lo Celso. De 24-jarige middenvelder heeft in Londen nog geen verpletterende indruk achtergelaten, maar volgens zijn trainer komt dat vanzelf.

Mourinho onder de indruk: 'Liever Lo Celso dan Bruno Fernandes'
© Pro Shots

Bij Manchester United speelt Bruno Fernandes momenteel de pannen van het dak, maar het had niet veel gescheeld of de Portugese middenvelder had dit seizoen voor Tottenham Hotspur gespeeld. Sky Sports vroeg Mourinho of hij er niet van baalt dat die transfer is afgeketst. 'Als dat de reden is dat Lo Celso is gekomen, dan zou ik zeggen: ik zou Giovani Lo Celso voor geen speler willen inruilen. Niet alleen voor Bruno Fernandes, ik zou hem voor geen enkele andere speler ter wereld willen ruilen', reageerde Mourinho.

Het zijn opvallende uitspraken van de Spurs-manager, zeker omdat Lo Celso geen al te best eerste Premier League-seizoen achter de rug heeft. Tottenham tastte afgelopen zomer diep in de buidel voor de Argentijn, maar sinds zijn komst is hij in slechts 8 van de 31 in de basis begonnen. Ook onder Mourinho speelt Lo Celso lang niet alles, maar juist die manier waarop hij daar mee omgaat, maakt indruk op de coach.

'Toen ik hier begon, koos ik voor andere spelers. Giovani reageerde precies op de manier waar ik van houd: ik ga je ongelijk bewijzen. Geen verwende reacties, niet zeuren, niet klagen, geen zaakwaarnemer of familie met boodschappen in de pers of op social media. Het was tussen hem en mij en hij hield zijn woord: stap voor stap liet hij me zien hoe goed hij is', vertelt Mourinho.

'Hij heeft te maken gehad met lastige omstandigheden, maar hij bijt op zijn tanden tot het einde van het seizoen. Hij werkt keihard en kan veel beter dan wat jullie tot nu toe hebben gezien, Giovani is een fantastische speler voor ons', sluit Mourinho af.

'Als Bruno Fernandes en Pogba elkaar gaan vinden, gaat United gevaarlijk worden'
Bekijk hier al onze video's
Meer Tottenham Hotspur
Meer over Tottenham Hotspur
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.