Mourinho lacht het laatst na perfecte assist Karsdorp en fraaie vrije trap

AS Roma heeft drie dagen na het uitschakelen van Vitesse ook de Romeinse derby gewonnen. Mede dankzij een assist van Rick Karsdorp en een geweldige vrije trap van Lorenzo Pellegrini zette de ploeg van José Mourinho stadgenoot Lazio met ruime cijfers opzij.

AS Roma
AS Roma
3 - 0
Lazio
Lazio

De overwinning zal voor Mourinho extra zoet smaken, nadat Zdenek Zeman hem in aanloop naar de Derby della Capitale 'een grote teleurstelling' had genoemd. Lazio was in de ogen van de Tsjechische oud-trainer van beide clubs uit Rome - nu coach van Foggia - de grote favoriet, maar daar bleek zondagavond weinig van in het Stadio Olimpico.

Waar Rome donderdagavond in de Conference League tegen Vitesse nog in de absolute slotfase scoorde, opende Tammy Abraham nu al in de eerste minuut de score. De Engelse aanvaller tikte simpel binnen, nadat Pellegrini de bal uit een corner er bijna in één keer had ingeschoten. Via de lat viel de bal voor de voeten van Abraham.

Ook de 2-0 kwam op naam van de voormalig aanvaller van Chelsea. Het fraaie voorwerk was van de opstomende Karsdorp, die de bal perfect bij de tweede paal legde. Voor de 27-jarige rechtsback was het zijn tweede assist in vier dagen tijd, nadat hij ook al aan de basis stond van de gelijkmaker tegen Vitesse. Genoeg voor een Oranje-oproep is het niet.

Het hoogtepunt van de avond moest toen nog komen. Vijf minuten voor rust leek Pellegrini de derby voortijdig te beslissen door een vrije trap stijf in de bovenhoek te krullen. Clubicoon Francesco Totti keek vanaf de tribune goedkeurend toe. Henrikh Mkhitaryan raakte daarna nog de lat en Abraham kreeg nog de kans op een hattrick, maar dat bleef Lazio bespaard.

Desondanks zal de 3-0 nederlaag hard aankomen in het blauwe deel van Rome. Op de ranglijst moet Lazio de vijfde plek namelijk ook afstaan aan Roma, dat inmiddels toch alweer negen wedstrijden ongeslagen is in de Serie A. Mourinho deed dan wel voorkomen alsof de uitspraken van Zeman hem niet interesseerden, maar zal stiekem toch in zijn vuistje lachen.