Mourinho incasseert volgende dreun: Haps en co zorgen voor sensatie

José Mourinho is zondagmiddag met AS Roma tegen een volgende domper aangelopen. Het gepromoveerde Venezia was, met Ridgeciano Haps in de basis, in de Serie A verrassend te sterk voor de ploeg van Rick Karsdorp.

Venezia
3 - 2
AS Roma
AS Roma

Het is het volgende resultaat waarover Mourinho niet te spreken zal zijn. Tweeënhalve week geleden schoot de Portugees al uit zijn slof na de blamerende 6-1 nederlaag tegen Bodø/Glimt in de Conference League. Vorige week zondag was AC Milan vervolgens te sterk in een topper waarin Roma volgens Mourinho werd benadeeld door de arbitrage. Donderdag bleef revanche voor de blamage tegen Bodø/Glimt vervolgens uit: 2-2.

Drie dagen later ging het in Venetië wederom mis voor de mannen van Mourinho. Mattia Caldara zorgde met een intikker bij een vrije trap voor de vroege achterstand, maar Roma knokte zich in eerste instantie nog knap terug. Elder Shomurodov trok de stand vlak voor rust gelijk toen doelman Sergio Romero (ex-AZ) een rebound moest weggeven en in de extra tijd zorgde Tammy Abraham op aangeven van Shomurodov voor de ommekeer.

De Oezbeek dacht na rust ook de 1-3 te maken, maar Haps voorkwam die met een acrobatische redding op de doellijn. De linksback ontsnapte in de eerste helft overigens aan een penalty toen hij Abraham neerhaalde. De VAR zag dat er sprake was van nipt buitenspel. Venezia kreeg na rust wél een strafschop na een overtreding van Bryan Cristante, die Mattia Aramu benutte. David Okereke maakte de sensatie een kwartier voor tijd compleet.