Mourinho gelooft weer in voormalige bron van frustratie Ndombélé

Reacties

Tanguy Ndombélé lijkt toch weer toekomst te hebben bij Tottenham Hotspur. De Franse miljoenenaankoop zorgde vorig seizoen vooral voor frustratie bij José Mourinho, maar na de ontsnapping tegen Lokomotiv Plovdiv in de tweede voorronde van de Europa League sprak de Portugese manger lovend over de matchwinner.

Mourinho gelooft weer in voormalige bron van frustratie Ndombélé
© Pro Shots
Lokomotiv Plovdiv
Lokomotiv Plovdiv
1 - 2
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur

Ndombélé bezorgde Spurs donderdagavond een plek in de volgende ronde door vijf minuten voor tijd op aangeven van Lucas Moura de winnende goal te maken. Een blamage in Bulgarije bleef daarmee ternauwernood uit. Twintig minuten voor tijd had Georgi Minchev de thuisploeg namelijk nog op voorsprong gezet. Nadat Harry Kane de stand gelijk had getrokken uit een penalty, kwam het uiteindelijk toch nog goed.

En daarin was dus een belangrijke rol weggelegd voor Ndombélé, die vorig seizoen voor zestig miljoen overkwam van Olympique Lyon. De 23-jarige middenvelder slaagde er echter niet in die torenhoge transfersom waar te maken en kreeg gedurende het seizoen steeds minder speeltijd van Mourinho, die openlijk zijn frustatie en onvrede uitsprak over de instelling en het gebrek aan fitheid van de recordaankoop van Spurs.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ndombélé werd daardoor al gelinkt aan een vertrek, maar staat er inmiddels weer goed op bij Mourinho. 'Tanguy zit nu in een ontwikkelingsproces', zei de Portugees na de Bulgaarse escape. 'Vorig seizoen niet, toen zat hij vast in een situatie waarin ik geen ontwikkeling zag. Maar op dit moment traint hij heel erg goed. Hij is hersteld van zijn blessure, wordt fysiek sterker en vandaag gaf hij ons wat we nodig hadden in de laatste dertig minuten.'

Met zijn sterke invalbeurt zorgde Ndombélé precies voor de impuls die Spurs nodig had. Mourinho ziet het weer helemaal in hem zitten. 'Ik geloof in Tanguy, ik heb nooit aan zijn kwaliteiten getwijfeld. Nooit. Ik twijfelde soms aan zijn motivatie, zijn toewijding en zijn professionaliteit. Maar nu geloof ik in hem. Hij begon niet aan de wedstrijd, omdat hij nog wat meer tijd nodig heeft. Maar ik denk dat Tanguy het heel goed kan doen voor ons.'

Vrezen
Het zijn veelbelovende woorden voor de Fransman, die Spurs donderdag zoals gezegd redde van een pijnlijke en vroegtijdige uitschakeling in Europa. Ook Mourinho vreesde er even voor. 'Natuurlijk was het voor hen een moment om te dromen toen zij scoorden en voor ons een moment om te vrezen voor onze toekomst in de competitie. Ze maakten het ons moeilijk. Dit was een grote wedstrijd voor hen, en dat lieten ze zien. Ze gaven alles.'

Uiteindelijk knokte Spurs zich in de slotfase toch nog naar de overwinning en dus een plek in de derde voorronde, waarin KF Shkendija uit Noord-Macedonië de tegenstander is. 'Het is goed voor de spelers om deze dramatische situatie te voelen, het zorgde voor veel emoties. En uiteindelijk overheerst natuurlijk het gevoel van blijdschap, omdat we uiteindelijk toch nog wonnen en naar de volgende ronde gaan', aldus Mourinho.

Shkendija
Shkendija
1 - 3
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur
Analyse: hoe Mourinho ieders ongelijk gaat bewijzen met Tottenham
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Tottenham Hotspur
Meer over Tottenham Hotspur
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.