Mourinho gaat in op 'rood' oefenduel en grapt over Conference League

Reacties

José Mourinho debuteert donderdag in de play-offs van de Conference League als trainer van AS Roma. Na een lange radiostilte in de media spreekt hij zich nu uit over de vier rode kaarten in het 'vriendschappelijke' duel met Real Betis en de eerste officiële Europese wedstrijd tegen Trabzonspor.

Mourinho gaat in op 'rood' oefenduel en grapt over Conference League
© Pro Shots

Als Mourinho wordt gevraagd hoe erg hij uitkijkt naar het Conference League-duel van donderdag, antwoordt hij op voor hem karakteristieke wijze. 'Jij maakt een grapje en je wil dat ik dat ook doe, toch? Ik kan niet slapen!', zei hij lachend op de clubwebsite van AS Roma.

'Nee, ik maak een grapje, echt waar. Ik ben heel relaxed. Na de wedstrijd is het altijd erger dan voor de wedstrijd. Ik vind het moeilijk om te slapen na de wedstrijd, dan denk ik over de wedstrijd, over wat er gebeurd is, wat er kon gebeuren. Ik ben blij dat we nu officiële wedstrijden gaan spelen. Ik ben er klaar voor!', zei hij.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Rood
De niet geheel vlekkeloos verlopen voorbereiding zit er dus op voor Mourinho. In het oefenduel met het Spaanse Real Betis op 7 augustus liep AS Roma tegen liefst vier rode kaarten op: Lorenzo Pellegrini, Gianluca Mancini, Rick Karsdorp en Mourinho zelf, mochten vroegtijdig inrukken.

De trainer ging voor het eerst in op dat duel. 'Veel mensen waren verantwoordelijk voor hoe deze wedstrijd eindigde. De scheidsrechter als eerste, ik als tweede. Ik mag niet geprovoceerd worden. Het team heeft mijn emotionele reactie overgenomen en we eindigden met vier rode kaarten.'

Heet
'Ik herhaal graag dat het mijn verantwoordelijkheid was. Maar ik denk ook dat toen de scheidsrechter thuis kwam, dat hij dacht: Wat heb ik gedaan tijdens een vriendschappelijke wedstrijd? Wat heb ik gedaan dat het op deze manier is geëindigd?'

'Het team kwam ook vermoeid aan. Het was de laatste dag en het was de laatste wedstrijd na een busrit van drie en een half uur van Portugal naar Sevilla. Het was ongelofelijk heet, ook al speelden we in de avond. We kunnen ook de situatie van Edin Dzeko niet vergeten. Het was een raar geval. We hadden het gevoel dat hij naar een andere club zou gaan.'

Dat bleek waar te zijn. Dzeko vertrok naar Internazionale, Tammy Abraham is zijn vervanger. 

Bekijk hier al onze video's
Meer AS Roma
Meer over AS Roma
Meer José Mourinho
Meer over José Mourinho
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.