'AS Roma wil afscheid nemen van 23 (!) spelers'

Reacties

AS Roma wil afscheid nemen van liefst 23 spelers, dat weet de Italiaanse sportkrant Corriere dello Sport te melden. Italiaans international Alessandro Florenzi is de meest pikante naam op de lijst. De geboren Romein werd vorig seizoen verhuurd aan Paris Saint-Germain en wil dit seizoen geen tweede keus zijn achter rechtsback Rick Karsdorp.

'AS Roma wil afscheid nemen van 23 (!) spelers'
© Pro Shots

Veel spelers die op de transferlijst zijn geplaatst trainen apart of zijn überhaupt niet ingeschreven. Javier Pastore, Steven Nzonzi, Florenzi, Federico Fazio, Pedro Rodríguez, Davide Santon, Robin Olsen, Ante Coric en William Bianda zijn de grootverdieners van de groep. Zij verdienen samen zo'n 37 miljoen. De lijst van 23 wordt gecompleteerd met jeugdspelers die mogen vertrekken.

Florenzi
Florenzi raakte in de eerste groepswedstrijd van Italië op het EK tegen Turkije geblesseerd aan zijn kuit. In de gewonnen EK-finale viel de Romein twee minuten voor tijd nog in als linksback. Na zijn terugkomst bij AS Roma ging hij niet mee op trainingskamp in Portugal.

Na de verplichte coronatest bij de club trainde hij alleen nog op het trainingscomplex in Rome. Zoals gezegd ziet de rechtervleugelverdediger het niet zitten om tweede keus te zijn achter Karsdorp én wil Roma van zijn hoge salaris af. De verwachting is daarom dat de verdediger niet uit zal komen onder trainer José Mourinho.

Druk
Technisch directeur Tiago Pinto gaat dus een drukke zomer tegemoet. Tot nu toe haalde hij vier versterkingen: Bryan Reynolds, Roger Ibañez, Rui Patrício en Eldor Shomurodov. Granit Xhaka werd in verband gebracht met een overstap naar Rome, maar die transfer is afgeketst.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer AS Roma
Meer over AS Roma
Meer R. Karsdorp
Meer over R. Karsdorp
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.