'Mount wordt eerste versterking voor Ten Hag na akkoord met Chelsea'

Reacties

Manchester United heeft dan toch een akkoord bereikt met Chelsea over de transfer van Mason Mount. Alleen de laatste formaliteiten staan de overstap van de voormalig Vitesse-huurling nog in de weg.

'Mount wordt eerste versterking voor Ten Hag na akkoord met Chelsea'
© Pro Shots

Eerder leek een transfer van Mount nog van de baan, omdat United en Chelsea er niet uitkwamen in de onderhandelingen. Donderdag kwam het bericht naar buiten dat de gesprekken weer waren hervat en nu meldt The Athletic dat er ook een akkoord ligt over een transfersom van circa zeventig miljoen euro, inclusief bonussen.

Mount bereikte eerder al een persoonlijk akkoord met United, waardoor het een kwestie van tijd lijkt voordat manager Erik ten Hag hem officieel welkom kan heten op Old Trafford. Voor de Nederlandse manager zou de Engelse international de eerste zomerversterking zijn. Bij Chelsea heeft de 24-jarige middenvelder een contract dat volgend jaar afloopt.

Grote schoonmaak
Zo is Mount de volgende speler die deze zomer de deur achter zich dicht trekt op Stamford Bridge. Chelsea is bezig aan een grote schoonmaak en nam ook al afscheid van spelers als Kai Havertz, N'Golo Kanté, Kalidou Koulibaly, Mateo Kovacic en doelman Edouard Mendy, van wie Havertz (Arsenal) en Kovacic (Manchester City) ook naar een concurrent gingen.

Op Old Trafford is het nu toe relatief stil qua transfers. United is ook bezig met het aantrekken van André Onana, maar de gesprekken zitten nog in het beginstadium. De voormalig doelman van Ajax en huidige keeper van Internazionale is in beeld als vervanger van David de Gea, die zijn aflopende contract nog altijd niet heeft verlengd.

Bekijk hier al onze video's
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.