Morata redder Real in keihard en nat duel bij Levante

Real Madrid heeft zondagavond maar ternauwernood puntenverlies op bezoek bij Levante weten te voorkomen (1-2). In een keihard duel regende het niet alleen tackles, kaarten en verwensingen. Door de regen was het veld zo goed als onbespeelbaar.

Morata redder Real in keihard en nat duel bij Levante

Binnen enkele minuten maakte David Navarro de bedoelingen van Levante duidelijk. De ploeg die onlangs over twee duels vier punten pakte in de Europa League tegen FC Twente (0-0 en 3-0) pakte Real keihard aan. De elleboogstoot waarmee Navarro Ronaldo velde en de wenkbrauw van de Real-vedette openscheurde, stond symbool voor het spel van de tweede club uit Valencia.

Na enkele minuten behandeld te zijn kon Ronaldo wel verder. Na 21 minuten nam hij wraak. Uitgerekend Navarro kopte de bal in de voeten van Ronaldo, die de bal snoeihard in het dak van het doel schoot. Behalve keiharde overtredingen deed Levante in het eerste bedrijf niet van zich spreken.

Na de onderbreking, die het einde bleek voor de te gehavende Ronaldo, leek de formatie van trainer José Mourinho de rekening gepresenteerd te krijgen voor het missen van grote kansen. Pepe kopte op de lat en na een klutssituatie zag Sergio Ramos zijn ietwat gelukkige inzet eveneens tegen de lat eindigen. Ángel Di María schoot oog in oog met doelman Gustavo Munúa naast.

Na ruim een uur spelen sloeg het noodlot toe voor Real. Bij de eerste de beste grote mogelijkheid voor Levante was Ángel trefzeker. Hij werd bediend door Obafemi Martins en mocht van geluk spreken dat de bal op het kletsnatte veld zomaar voor zijn voeten bleef liggen. Vervolgens schudde hij Ramos van zich af en was een stiftje voldoende voor de gelijkmaker.

Wat volgde was een uiterst spannende slotfase. Xabi Alonso miste een strafschop die was gegeven na een overtreding op de rand van het strafschopgebied op José Callejon. De middenvelder maakte die misser evenwel deels goed door in de ultieme slotfase bij de rake kopbal van invaller Álvaro Morata (foto) de assist voor zijn rekening te nemen. De twintigjarige Spaanse jeugdinternational stond pas net in het veld en zijn eerste balcontact was raak. Even daarvoor ontsnapte Real nog bij een grote kans voor Juanlu. Omdat Martins in kansrijke positie verzuimde Levante weer langszij te schieten, won Real.

Door de overwinning is Real Madrid derde in Spanje met acht punten achterstand op koploper Barcelona. Stadgenoot Atlético is tweede en heeft vijf punten meer dan De Koninklijke. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's