Mönchengladbach klopt Leverkusen in spektakelstuk

Borussia Mönchengladbach heeft in een spectaculaire ontmoeting het uitduel met Bayer Leverkusen met 6-3 gewonnen.

Na een relatief rustige openingsfase kwam de wedstrijd in de twintigste minuut op gang. Patrick Herrmann tekende voor de eerste treffer van de bezoekers. Binnen vier minuten kwam Leverkusen al op gelijke hoogte via Eren Derdiyok.

Vijf minuten voor rust was het Roel Brouwers (foto) die Mönchengladbach weer op voorsprong bracht. De Nederlandse verdediger reageerde attent toen René Adler een rebound moest toestaan na een schot van Torben Marx.

Nog voor rust kwam Borussia op 1-3, Herrmann tekende er met zijn tweede doelpunt voor. Ook na rust bleef de wedstrijd die zich in hoog tempo afspeelde meer dan vermakelijk. Na 56 minuten zette Juan Arango met een prachtige vrije trap van bijna dertig meter Mönchengladbach op een nog grotere voorsprong: 1-4.

Twee minuten later krabbelde Bayer via een strafschop van Arturo Vidal terug, maar wéér twee minuten verder bracht Mohammadou Idrissou zijn ploeg op de ruime marge van drie goals: 2-5. Bayer probeerde nog terug te komen, maar liep tegen een counter aan die de doeltreffende Marco Reus als eindpunt had.

Er zou nog één doelpunt vallen. Stefan Kiessling profiteerde van een fout van Logan Bailly en kopte de 3-6 op het scorebord. In de laatste twintig minuten werd er niet meer gescoord.