Mogelijke transfer Weghorst zorgt voor bijzondere driehoeksverhouding

Reacties

Besiktas ziet in Vincent Aboubakar een geschikte opvolger van Wout Weghorst, zo schrijft Foot Mercato zondagmiddag. De Franse sportwebsite, die zaterdag als eerste berichtte over de mogelijke transfer van Weghorst naar Manchester United, schrijft dat Besiktas momenteel in gesprek is met de zaakwaarnemer van de spits uit Kameroen.

Mogelijke transfer Weghorst zorgt voor bijzondere driehoeksverhouding
© Pro Shots

Daarmee ontvouwt zich een opmerkelijke transfercarrousel. Dat zit zo: Aboubakar vertrok deze week bij Al-Nassr, zodat er ruimte ontstond voor Cristiano Ronaldo. De regelgeving in Saoedi-Arabië schrijft een maximum van acht buitenlandse spelers voor, terwijl Al-Nassr er negen had. Ronaldo was transfervrij vertrokken bij Manchester United, dat nu Weghorst wil weghalen bij Besiktas. De Daily Mail, die eveneens bericht over de interesse van Besiktas in Aboubakar, spreekt dan ook van a real transfer merry-go-round.

De dertigjarige Aboubakar, die Kameroen op het WK een knappe overwinning op Brazilië bezorgde in de groepsfase, heeft zich al bewezen in dienst van Besiktas. Hij werd in het seizoen 2016/17 door FC Porto verhuurd aan de Turkse club en kwam toen tot 19 doelpunten in 38 officiële wedstrijden. In 2020, nadat het contract van Aboubakar bij FC Porto was beëindigd, werd hij definitief binnengehaald door Besiktas. Toen scoorde hij nog eens 16 keer in 29 officiële duels, voordat hij in 2021 naar Al-Nassr ging voor een jaarsalaris van zes miljoen euro.

Weghorst
De transfer van Weghorst naar Manchester United is overigens nog niet rond. De spits leek zaterdagavond na een doelpunt tegen Kasimpasa het publiek uit te zwaaien, maar technisch directeur Ceyhun Kazanci benadrukte dat Weghorst 'onze speler' is. Hij gaf aan dat Manchester United eerst in gesprek moet met Burnley, waar Weghorst onder contract staat, en dat Burnley vervolgens in gesprek moet met Besiktas. Volgens journalist Fabrizio Romano wil de Oranje-international zelf dolgraag naar Manchester en weet hij dat Erik ten Hag hem graag wil hebben.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.