Ronaldo dankt Aboubakar en is speelgerechtigd

Reacties

Cristiano Ronaldo is een stap dichter bij zijn debuut voor Al-Nassr. Door een te groot aantal buitenlanders bij de club, kon Ronaldo aanvankelijk nog niet worden ingeschreven, maar dat probleem is door het vertrek van Vincent Aboubakar verholpen.

Ronaldo dankt Aboubakar en is speelgerechtigd
© Pro Shots

Volgens AFP heeft Al-Nassr namelijk afscheid genomen van Aboubakar. In Saoedi-Arabië mogen clubs slechts acht buitenlandse spelers onder contract hebben staan, waardoor Al-Nassr eerst een speler van de hand moest doen om Ronaldo speelgerechtigd te krijgen. Aboubakar, dit WK nog in de spits bij Kameroen, was goed voor dertien goals in 39 wedstrijden voor Al-Nassr.

Spelersprofiel

Cristiano Ronaldo


Geboortedatum:
5 februari 1985
Leeftijd:
39
Geboorteplaats:
Funchal
Nationaliteit
Portugal
Lengte:
1,87 m
Gewicht:
83 kg
Huidige club:
Al Nassr
Nationaal team:
Portugal

Daarmee is Ronaldo dichter bij zijn debuut voor zijn nieuwe club, maar ook komende wedstrijd zal hij nog niet in actie komen. Ronaldo zit namelijk nog een schorsing uit van één wedstrijd omdat hij in zijn periode bij Manchester United de mobiele telefoon van een Everton-fan uit zijn handen sloeg.

Het beoogde debuut van Ronaldo laat dus nog even op zich wachten. Naar verwachting wordt het thuisduel met Al-Ettifaq op 22 januari zijn eerste wedstrijd in het geel van Al-Nassr. Ronaldo gaat samenspelen met doelman David Ospina, die in zeven van de twaalf wedstrijden dit seizoen de nul hield.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.