Mogelijk matchfixingschandaal in België, OM start vooronderzoek

Reacties

De miraculeuze ontsnapping van Eupen in de Jupiler Pro League krijgt mogelijk een staartje. Spelers van de Belgische club zouden op hun eigen wedstrijden hebben gegokt, melden De Standaard en Het Nieuwsblad. Het Openbaar Ministerie is een vooronderzoek gestart.

Mogelijk matchfixingschandaal in België, OM start vooronderzoek

Eupen plaatste zich afgelopen zondag voor de play-offs om Europees voetbal door in zeventien minuten vier keer te scoren tegen Moeskroen, waardoor de club op doelsaldo vijftiende eindigde en KV Mechelen degradeerde. De ontsnapping riep direct vraagtekens op in België.

Volgens Mechelen heeft Moeskroen - dat eigenlijk nergens meer om speelde - het op een akkoordje gegooid met Eupen. Eupen sloeg terug door Mechelen ervan te betichten dat ze spelers van Eupen beloftes hadden gedaan om komend seizoen bij Mechelen te komen spelen.

Meerdere bronnen bij Eupen hebben aan de Belgische kranten bevestigd dat er al langer problemen zijn met spelers die gokken op eigen wedstrijden en zelfs nederlagen van hun eigen team. Er zouden zelfs spelers in trainingspakken van Eupen zijn gesignaleerd bij het lokale gokkantoor.

Het Belgische OM doet nu een vooronderzoek om vast te stellen of verder onderzoek naar de situatie nodig is.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.