MLS-topscorer Vela onderstreept supervorm met weergaloze slalom

Reacties

Carlos Vela is in de vorm van zijn leven. De aanvaller van Los Angeles FC is de topscorer van de Major League Soccer en kreeg vannacht de handen op elkaar met een goal na een ongelooflijke slalom.

MLS-topscorer Vela onderstreept supervorm met weergaloze slalom

Los Angeles FC nam het in eigen huis op tegen San José Earthquakes, waar Danny Hoesen van begin tot eind meedeed, en won met 4-0. De tweede goal van Vela, en de derde van de wedstrijd, was het hoogtepunt van de avond. Vela zette met een slim overstapje een combinatie op, soleerde door de defensie van San José Earthquakes en bekroonde zijn slalom met een treffer (zie video onder).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Met zijn dubbelslag van vannacht staat Vela op 26 doelpunten uit 25 competitiewedstrijden. Daarmee blijft hij Josef Martínez van Frank de Boers Atlanta United (21 goals) en Zlatan Ibrahimovic van LA Galaxy (20 goals) voor op de topscorerslijst van de MLS. Los Angeles FC is mede dankzij de trefzekerheid van Vela heer en meester in de Western Conference van de competitie en staat ruim bovenaan. Atlanta is de koploper van de Eastern Conference.

Zo werkt de MLS

De MLS is opgedeeld in twee divisies: de Western Conference en de Eastern Conference. In beide zones spelen twaalf clubs twee keer tegen elkaar, uit en thuis. Eenmaal komen ze uit tegen de ploegen uit de andere Conference. Een degradatieregeling is er niet.

De eerste zeven clubs in de eindstand van beide Conferences plaatsen zich voor de strijd om de Audi MLS Cup. Ook die is gescheiden per divisie. De lijstaanvoerders zijn vrijgesteld van de eerste ronde, waardoor de play-offs starten met drie duels in beide competities. De nummer twee speelt tegen de nummer zeven, nummer drie tegen nummer zes en nummer vier tegen nummer vijf. Het betreft een enkele wedstrijd, waarbij de hoogste geklasseerde club thuis speelt. In de halve finales stromen de koplopers in, zij komen uit tegen de winnaar van de wedstrijd tussen de nummer vier tegen nummer vijf. De winnaars van de Conference Finals maken in de MLS Cup Final uit wie zich landskampioen mag noemen.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.