MLS stelt onderzoek in naar vermeend racisme van Belgische aanvaller

Reacties

Het Amerikaanse avontuur van Dante Vanzeir is mogelijk al snel weer voorbij. De 24-jarige aanvaller maakte begin februari de overstap naar New York Red Bulls, waar hij in de nacht van zaterdag op zondag voor het eerst in de basis stond. Tijdens het duel met San José Earthquakes zou Vanzeir zich schuldig hebben gemaakt aan racisme.

MLS stelt onderzoek in naar vermeend racisme van Belgische aanvaller
© Pro Shots

De Major League Soccer heeft een onderzoek ingesteld naar Vanzeir en ook zijn club neemt de situatie hoog op. In de beginfase van de tweede helft zou Vanzeir iets hebben geroepen naar tegenstander Jeremy Ebobisse. De aanvaller van de Earthquakes gaf na afloop aan dat het om het n-woord ging. Jamiro Monteiro, die in het verleden bij Heracles Almelo speelde, was ontdaan.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Al snel zag Vanzeir zich omringd door spelers van San José, dat dreigde van het veld te stappen maar dat uiteindelijk niet deed. De wedstrijd lag uiteindelijk ruim twintig minuten stil. Hoewel trainer Luchi González zijn collega van de Red Bulls vroeg om Vanzeir te wisselen, bleef de aanvaller tot de 86ste minuut staan. De thuisploeg maakte in de ellenlange extra tijd de 1-1 dankzij Tom Barlow.

De MLS kwam al snel met een statement. 'Wij hanteren een zero tolerance-beleid voor beledigende taal en nemen deze beschuldigingen zeer serieus. Een onderzoek naar dit incident zal spoedig in gang worden gezet.' De club van Vanzeir reageerde eveneens. 'Een van onze spelers zou racistische taal hebben geuit op het veld. Wij nemen dit zeer serieus en zullen meewerken aan het onderzoek van de competitie.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Jans
Het incident met Vanzeir doet denken aan een racismerel die Ron Jans eerder ontketende in de Verenigde Staten. Als trainer van FC Cincinnati zong Jans begin februari mee met een liedje waarin het n-woord voorkwam. Er ontstond veel commotie, waarna Jans uiteindelijk zelf besloot om op te stappen en terug te keren naar Nederland.

Bekijk hier al onze video's
Meer New York Red Bulls
Meer over New York Red Bulls
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.