Forsberg neemt met naar gevoel afscheid bij RB Leipzig: 'Ben een beetje boos'

Reacties

RB Leipzig-clubicoon Emil Forsberg verlaat de Duitse topclub na negen jaar trouwe dienst. De Zweed vervolgt zijn loopbaan na de winterstop bij New York Red Bulls in de Major League Soccer. De international kreeg dinsdag een passend afscheid, maar heeft daar ook een negatief gevoel aan overgehouden.

Forsberg neemt met naar gevoel afscheid bij RB Leipzig: 'Ben een beetje boos'
© Pro Shots
Werder Bremen
Werder Bremen
1 - 1
RB Leipzig
RB Leipzig

Forsberg bleef met Leipzig namelijk op 1-1 steken in het competitieduel met Werder Bremen. Na ruim een uur kreeg de Zweed, met 325 wedstrijden voor de Duitsers op zijn CV, een publiekswissel in de Red Bull Arena. De aanvallende middenvelder, goed voor 71 doelpunten en 69 assists voor Leipzig, baalde van het gegeven dat hij niet met een overwinning afscheid kon nemen in Duitsland.

'Ik ben een beetje boos', aldus Forsberg in gesprek met Kicker. De Zweed, die tijdens de wedstrijd 'helemaal niet aan zijn afscheid dacht', hoopte met een lekker gevoel de winterstop in te gaan. 'Ik wilde deze wedstrijd koste wat het kost winnen.' Ook wilde de 32-jarige international 'een mooie start van de winterstop hebben'. Dankzij de puntendeling werd Forsberg dat niet gegeven.

Er waren ook lovende woorden voor de technisch begaafde rechtspoot, van ploeggenoot Benjamin Heinrichs. 'Hij is een geweldige speler en persoon, niet alleen voor Leipzig, maar voor de hele Bundesliga. Het is heel jammer dat hij ons verlaat. Maar ik ben blij voor hem.'

De 32-jarige Forsberg speelde sinds januari 2015 voor Leipzig, dat op dat moment nog op het tweede niveau actief was. Met de Zweed binnen de groep promoveerde Leipzig naar de Bundesliga en groeide het zelfs uit tot een topclub in Duitsland. Forsberg maakte de hele rit mee, won twee keer de DFB Pokal en speelde tegen Werder zijn 325ste wedstrijd voor Leipzig. Nu gaat hij verder in de Verenigde Staten.

Spelersprofiel

E. Forsberg


Geboortedatum:
23 oktober 1991
Leeftijd:
32
Geboorteplaats:
Sundsvall
Nationaliteit
Zweden
Lengte:
1,77 m
Gewicht:
76 kg
Huidige club:
New York Red Bulls
Nationaal team:
Zweden
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.