'Mister Wereldgoal' Giroud kondigde treffer aan in gesprek met Wenger

Reacties

Hij lijkt er patent op te hebben: fraaie doelpunten. Met een omhaal maakte Olivier Giroud donderdagavond het verschil tijdens het Europa League-treffen tussen Rode Ster Belgrado en Arsenal: 0-1.

'Mister Wereldgoal' Giroud kondigde treffer aan in gesprek met Wenger

'Eigenlijk had ik in die positie de bal beter af kunnen spelen, maar ik zag niemand staan', verhaalt de Fransman op de website van de UEFA. 'Daarom probeerde ik het maar, een beetje als tegen Crystal Palace.'

Met die laatste quote doelt Giroud op zijn scorpion kick-goal, waarmee hij op nieuwjaarsdag de blits maakte. Deze treffer is genomineerd voor de Puskás Award, welke maandagavond wordt toegekend tijdens het FIFA-gala in Londen.

Door nogmaals fraai te scoren was Giroud een beetje de politicus die enkele dagen voor de verkiezingen de deuren langsgaat om zieltjes te winnen. Er kan nog tot maandag worden gestemd op de winnaar van de Puskás Award.

Manager Arsène Wenger, wiens ploeg na drie duels in het Europa League-toernooi nog zonder puntenverlies is, had het na afloop over een dialoog met zijn spits. 'Op een gegeven moment kwam hij naar de zijlijn en voorspelde hij dat hij zou scoren. Typisch Giroud, ook als het moeilijk is, houdt hij het geloof. Hij maakt doelpunten wanneer je het niet verwacht.'

Bekijk hier het doelpunt van Olivier Giroud:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.