Giroud voorkomt met omhaal op het nippertje gezichtsverlies Arsenal

Reacties

Arsenal is na drie speelronden nog altijd zonder puntenverlies in Groep H van de Europa League. De uitwedstrijd tegen Rode Ster Belgrado werd met veel moeite gewonnen, met dank aan een hoogstandje van Olivier Giroud.

Giroud voorkomt met omhaal op het nippertje gezichtsverlies Arsenal

Tegen Watford ging het afgelopen zaterdag in de slotfase helemaal mis voor Arsenal, dat een voorsprong uit handen gaf en met 2-1 verloor. Een halve week later was het tijd voor eerherstel, was de veronderstelling. De meegereisde Arsenal-fans moesten het echter doen met een B-team. Olivier Giroud, Petr Cech en Jack Wilshere waren de belangrijkste spelers van naam in de basis, waarin Arsène Wenger verder vooral plek had ingeruimd voor talenten.

De reserves uit Londen hadden het maar wat lastig met Rode Ster. Het gevaarlijkste moment van Arsenal voor rust was er in de veertiende minuut. Rob Holding en Theo Walcott kwamen niet tot een goede doelpoging, waardoor de thuisploeg ontsnapte. Even later raakte Rode Ster-aanvaller Richmond Boakye (ex-Roda JC Kerkrade) het aluminium.

Arsenal schakelde na een teleurstellende eerste helft na rust wel een versnelling hoger, maar het spel bleef allerminst overtuigend. Na diverse slordigheden ontsnapte Arsenal zelfs, zo kwam Mohamed Elneny met de schrik vrij na een compleet mislukte terugspeelbal.

Bekijk de samenvatting van Rode Ster Belgrado - Arsenal:

Juist op het moment dat de overwinning er niet meer leek in te zitten, stonden drie van de spelers met naam en faam op. Wilshere vond een weg richting de zestien, ging de combinatie aan met Theo Walcott en de vleugelspeler bracht Olivier Giroud in stelling. De Fransman rondde geweldig af met een omhaal.

Rode Ster, dat vijf minuten voor de 0-1 met tien man was komen te staan door rood voor Milan Rodic, kon niets meer terugdoen. Daardoor is Arsenal met negen punten al min of meer zeker van overwintering in de Europa League. Zondag wacht voor The Gunners de uitwedstrijd tegen Everton, dan zijn de gespaarde sterren ongetwijfeld van de partij.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.