Dit zijn de drie genomineerden voor de Puskas Award

Reacties

De FIFA heeft de tien genomineerden voor de Puskas Award teruggebracht tot drie spelers. Olivier Giroud, Deyna Castellanos en Oscarine Masuluke zijn nog in de race voor de prijs voor het beste doelpunt van 2016/17. De winnaar wordt op 23 oktober op het FIFA-gala bekendgemaakt.

Dit zijn de drie genomineerden voor de Puskas Award

Giroud scoorde op nieuwsjaarsdag met een wonderschone scorpion kick tegen Crystal Palace na een razendsnelle counter van Arsenal (zie video hieronder). De Franse spits krijgt concurrentie van het vrouwelijke Venezolaanse talent Castellanos, die vanaf de middenlijn raak schoot op het WK Onder 17 tegen Kameroen (hier te zien). Castellanos is ook genomineerd voor de prijs van Beste Vrouwelijke Speler.

Ook de Zuid-Afrikaanse doelman Masuluke, die met een omhaal zijn club Baroka FC in de slotseconden een punt bezorgde tegen Orlando Pirates (hier te zien), is kanshebber. Daarmee is hij de eerste keeper die genomineerd is voor de prijs.

De spelers die de schifting niet overleefden zijn: Mario Mandzukic (Juventus), Kevin-Prince Boateng (Las Palmas, nu Eintracht Frankfurt), Alejandro Camargo (Universidad de Conception), Moussa Dembélé (Celtic), Aviles Hurtado (Tijuana Xolos), Nemanja Matic (Chelsea, nu Manchester United) en Jordi Mboula (Barcelona Onder 19).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.