Mister Europa League kan het perfecte huwelijk verbreken

Reacties

Voor de zesde keer in zijn carrière staat Villarreal-trainer Unai Emery in de halve finale van de Europa League. De recordhouder neemt het op tegen uitgerekend Arsenal, een van de clubs waarmee hij deze fase van het toernooi ook bereikte. Bij succes tegen Arsenal kan hij landgenoot en gewaardeerd collega Mikel Arteta veel pijn doen.

Mister Europa League kan het perfecte huwelijk verbreken
© Pro Shots
Villarreal
Villarreal
2 - 1
Arsenal
Arsenal

Het gaat namelijk niet zo goed bij Arsenal dit seizoen. Dat is nogal een understatement, de club staat tiende in de Premier League. De Champions League-inkomsten zijn voor Arsenal na dit coronaseizoen meer dan welkom en de Europa League is inmiddels de kortste weg naar het elitetoernooi.

Arsenal heeft echter een flinke horde te nemen op weg naar de finale, met het tweeluik tegen Mister Europa League Emery en zijn Villarreal. Liefst zes keer heeft Emery de halve finales van de Europa League bereikt en de Spaanse coach kan voor de vijfde keer de finale bereiken. Daarvoor moet Arsenal uitgeschakeld worden, terwijl Emery een band heeft opgebouwd met Arteta.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het was Arteta die Emery opvolgde in Londen na diens ontslag. Eind november 2019 viel het doek voor Emery en na een korte periode met interim-coach Freddie Ljungberg aan het hoofd werd Arteta naar Londen gehaald. In die periode hebben de twee landgenoten contact met elkaar gezocht. Richting het duel in de halve finale vertelde Emery erover. 'Het was een persoonlijk gesprek, maar ik vind het niet erg om daar nu over te praten. We hebben gesproken over mijn ervaringen bij Arsenal, als twee collega's. Ik ken hem niet persoonlijk, maar ik heb mijn bewondering uitgesproken voor zijn kwaliteiten als voetballer en nu als coach.'

Emery nam uit interesse contact met Arteta op. 'Ik vind het leuk om te analyseren wat een coach kan bieden, zeker als hij met hetzelfde spelersmateriaal werkt.' Het is dan ook wrang dat Emery met Villarreal aan Arsenal werd gekoppeld. Als Mister Europa League zijn bijnaam eer aandoet en Arsenal uitschakelt, kan de clubleiding van Arsenal zomaar ingrijpen na weer een teleurstellend seizoen zonder noemenswaardige prestaties. 'Ik denk dat het een perfect huwelijk is', zei Emery eerder nog over de band tussen Arteta en Arsenal.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.