Arteta keert als manager na drie jaar terug bij Arsenal

Reacties

Mikel Arteta is de nieuwe manager van Arsenal. De 37-jarige Spanjaard keert na drie jaar terug bij de club waar hij zijn carrière als speler beëindigde.

Arteta keert als manager na drie jaar terug bij Arsenal
© Pro Shots

Arsenal ontsloeg vorige maand Arteta's voorganger Unai Emery, die in de zomer van 2018 de opvolger werd van clubicoon Arsène Wenger. De club stelde Freddie Ljungberg aan als interim-manager. Naast de naam van Arteta vielen die van Nuno Espirito Santos (Wolverhampton Wanderers) en Massimiliano Allegri.

Afgelopen zondag spraken afgevaardigen van Arsenal na de wedstrijd tegen Manchester City al met Arteta, lekte via beelden uit. Hij was na zijn afscheid als voetballer drie jaar assistent van Pep Guardiola bij The Citizens.

Arteta speelde in de jeugd van Barcelona en was daarna actief voor Paris Saint-Germain, Rangers, Real Sociedad, Everton en Arsenal. De laatste vijf jaar spendeerde de middenvelder in Noord-Londen, waar hij uitgroeide tot aanvoerder.

Het verleden van Arteta bij Arsenal in beeld:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Arsenal
Meer over Arsenal
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.