Missie Slavia Praag mislukt: Feyenoord-opponent laat kans op koppositie liggen

Reacties

Slavia Praag heeft zondag nagelaten de koppositie in de 1. Liga te veroveren. De opponent van Feyenoord in de Conference League had een uitgelezen mogelijkheid om koploper Viktoria Plzen van de troon te stoten, maar faalde.

Missie Slavia Praag mislukt: Feyenoord-opponent laat kans op koppositie liggen
Viktoria Plzen
Viktoria Plzen
1 - 1
Slavia Praag
Slavia Praag

Slavia Praag begon de topper als nummer twee. Vlak voor de interlandbreak verkleinde de Tsjechische topclub de achterstand op Viktoria Plzen al tot twee punten, waardoor in de Doosan Arena de koppositie op het spel stond. Na een gezapige eerste helft brak Ondrej Lingr drie minuten na rust de ban. De offensieve middenvelder opende de score op aangeven van Alexander Bah.

Een kwartier voor tijd kwam Plzen langszij door een doelpunt van Thomas Chory. De thuisploeg zou de wedstrijd met tien man eindigen - Pavel Bucha liep vijf minuten voor tijd tegen zijn tweede gele kaart aan -, maar daar wist Slavia niet meer van te profiteren. Dat betekent dat Plzen koploper blijft en de regerend landskampioen nog vol aan de bak moet om de titel te prolongeren.

Slavia Praag is komende donderdag de tegenstander van Feyenoord in de kwartfinale van de Conference League. De Tsjechische topclub speelt eerst in De Kuip. Dat is niet voor het eerst dit seizoen. Beide ploegen troffen elkaar ook al in de groepsfase van het derde Europese toernooi.

Do 7 apr. 2022

Do 14 apr. 2022

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.