Misser Openda breekt RB Leipzig op, dubbele wissel voor Van de Beek

RB Leipzig heeft zaterdag kostbare punten verspeeld in de achtervolging op nummer drie VfB Stuttgart en nummer vier Borussia Dortmund. De trefzekere Loïs Openda speelde een ongelukkige hoofdrol bij het gelijkspel. Xavi Simons deed 84 minuten mee bij Leipzig.

FC Augsburg
FC Augsburg
2 - 2
RB Leipzig
RB Leipzig

Voor RB Leipzig was de uitwedstrijd tegen Augsburg niet alleen een opwarmer voor de eerste clash met Real Madrid in de achtste finales van de Champions League. Die Roten Bullen wilden ook de aansluiting behouden met de topvier in de Bundesliga. De middag verliep al vrij snel niet als gewenst voor Leipzig. Na een paar gevaarlijke momenten voor het doel van Augsburg-keeper Finn Dahmen kwam de thuisploeg, met Jeffrey Gouweleeuw in de basis, na ruim een half uur aan de leiding. Phillip Tietz schoot raak bij de rebound na een redding van keeper Peter Gulacsi.

Het antwoord van Leipzig liet niet lang op zich wachten: op aangeven van David Raum kopte Openda zijn vijftiende competitiegoal van dit seizoen binnen. De bezoekers behielden vervolgens de controle over de wedstrijd en vijf minuten na de rust kwam Leipzig niet verrassend op 1-2. Dit keer kopte Benjamin Sesko raak na een voorzet van Dani Olmo.

Augsburg gaf zich echter niet gewonnen en kwam via Ermedin Demirovic na een uur op gelijke hoogte. De Bosnische spits kapte tegenstander Xaver Schlager simpel uit en schoot hard en hoog raak. Openda kreeg tien minuten voor tijd een enorme kans om Leipzig weer op voorsprong te zetten. Dahmen werkte Mohamed Simakan naar de grond bij een vrije trap, waarna de bal op de stip ging. Dahmen maakte zijn fout goed door de strafschop van Openda te keren. Simons werd kort na de misser van de ex-spits van Vitesse naar de kant gehaald. Vanaf de kant zag de Oranje-international dat zijn ploeggenoten niet meer tot scoren kwamen.

Eintracht Frankfurt
1 - 1
VfL Bochum
VfL Bochum

Donny van de Beek begon op de bank bij Eintracht Frankfurt tegen VfL Bochum, maar mocht al na twintig minuten invallen in het Deutsche Bank Park. De Nederlander, die niet is ingeschreven voor de Conference League, verving de geblesseerde Hugo Larsson. Op dat moment hadden beide teams al gescoord. Omar Marmoush opende de score voor Eintracht Frankfurt en Moritz Broschinski vond het net voor de gasten. Frankfurt verzuimde vervolgens de voorsprong uit te bouwen bij kansen van Marmoush en Hugo Ekitike. Ook Van de Beek dook bij een rebound nog dreigend op voor keeper Manuel Riemann. Het bleef bij 1-1. Van de Beek werd vlak voor tijd weer naar de kant gehaald door Frankfurt-trainer Dino Topmöller.

Werder Bremen
1 - 2
Heidenheim
Heidenheim

1. FC Heidenheim is aan een sterke reeks bezig en vervolgde die op bezoek bij Werder Bremen. De gasten zijn sinds 2 december vorig jaar ongeslagen en zijn daardoor opgeklommen naar de middenmoot. Tegen Werder kwam Heidenheim snel op een 0-2 voorsprong. Lennard Maloney en Jan-Niklas Beste scoorden binnen achttien minuten. Een minuut na de goal van Beste kwam Werder terug tot 1-2 dankzij Romano Schmid. In de tweede helft werd er niet meer gescoord, waardoor Heidenheim naar de achtste plek stijgt.

Borussia Mönchengladbach
0 - 0
Darmstadt 98

Borussia Mönchengladbach beleeft een teleurstellend seizoen en kreeg hekkensluiter SV Darmstadt 98 op bezoek. Die Fohlen hadden veldoverwicht en creëerden de nodige kansen, maar hielden slechts een punt over aan de thuiswedstrijd. Het duel werd nog tijdelijk stilgelegd omdat Mönchengladbach-fans tennisballen op het veld gooiden. Dat deden zij in navolging van andere supporters in Duitsland uit protest tegen een plan om mogelijk externe investeerders te verwelkomen in de Deutsche Fussball Liga, de organisatie die verantwoordelijk is voor de Bundesliga en de 2. Bundesliga.

Union Berlin
1 - 0
VfL Wolfsburg

Ook Union Berlin - VfL Wolfsburg werd in de eerste helft stilgelegd vanwege vele tennisballen op het veld van Stadion An der Alten Försterei. De supportersactie leverde meer dan twintig minuten aan 'extra tijd' op. In minuut 45+26 opende Danilho Doekhi de score in Berlijn. Uit een corner van Kevin Volland kopte de verdediger raak. Wolfsburg ging met invaller Vaclav Cerny in de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker, maar Union Berlin behield de voorsprong en vergroot dankzij de treffer van Doekhi de voorsprong op de degradatiezone in de Bundesliga. Voormalig PSV'er Yorbe Vertessen bleef op de bank.