Malen laat vlak voor weerzien met PSV absolute topvorm zien

Donyell Malen heeft Borussia Dortmund vrijdagavond aan een zege in de Bundesliga geholpen. De Oranje-international maakte twee doelpunten in de overwinning op SC Freiburg. Daarmee evenaarde hij zijn productiefste seizoen in Duitsland.

Borussia Dortmund
3 - 0
SC Freiburg
SC Freiburg

Het was een masterclass van Malen, die misschien wel zijn beste wedstrijd van het seizoen speelde. Het samenspel met spits Niclas Füllkrug verliep uitstekend, Malen schoot tweemaal raak in de eerste helft op aangeven van de nieuweling. Het waren zijn achtste en negende doelpunt in dit Bundesliga-seizoen, een evenaring van het vorige seizoen van Malen.

In de zestiende minuut had Malen bijzonder weinig ruimte nodig om de rechterkruising te vinden, de tweede treffer was een schuiver na een counter. Voor die tweede goal werd het duel in het Signal Iduna Park stilgelegd vanwege voorwerpen op het veld. De afgelopen weken gebeurde het al vaker en ook in Dortmund belandden chocolademunten en tennisballen op de grasmat. Dit uit protest tegen een investeringsplan van de Duitse competitieorganisator.

In de tweede helft bleef Malen het spel dicteren bij Dortmund, twintig minuten voor tijd stelde hij bijna teamgenoot Ian Maatsen in staat om te scoren. Een slimme bal van Malen kwam bij de linksback terecht, maar de huurling van Chelsea raakte de paal. Een paar minuten voor tijd had Maatsen dan toch een aandeel in een goal, hij zette voor op Füllkrug, die met het hoofd de eindstand op 3-0 bepaalde.

De zege van Dortmund kwam nooit in gevaar, waardoor de club als nummer vier richting het duel met VfL Wolfsburg gaat. Daarna staat Dortmund tegenover PSV in de achtste finale van de Champions League.