Missende Milik voelt zich verantwoordelijk voor Poolse sof

Dat Polen het tegen Kazachstan met een 2-2 gelijkspel moest doen, trok Arek Milik zich persoonlijk aan. De Napoli-spits miste enkele grote kansen en stond naar eigen zeggen aan de basis van de eerste tegentreffer. 'Ik had de fatale klap uit moeten delen', baalde de ex-Ajacied.

Na 45 minuten hadden de Poolse bezoekers een comfortabele 0-2 voorsprong door goals van Bartosz Kaputska en Robert Lewandowski, maar de score had al in de eerste 45 minuten verder op kunnen lopen. Milik, die twee keer de lat raakte, had het vizier echter niet op scherp.

'We hadden de wedstrijd onder controle en hadden de mogelijkheden om verder uit te lopen, dus dat Kazachstan na rust terug kon komen tot 2-2 kun je haast niet rationeel verklaren', somberde de aanvaller. 'We kwamen hier voor de zege en voor die drie punten alleen, dus dit komt als een verrassing.'

De Poolse spits Arek Milik raakte tegen Kazachstan twee keer de lat en baalde daar na afloop flink van.

En die onwelkome verrassing rekende hij ook zichzelf aan, niet alleen vanwege zijn missers. 'De eerste goal van Kazachstan was mijn fout', stelde Milik na afloop in gesprek met Poolse media. 'Ik stond met balverlies aan de basis van dat doelpunt. Maar natuurlijk zat ik ook fout bij de kansen die ik miste. We hadden de tegenstander op de knieën, maar het bleek niet genoeg voor drie punten.'