Mislukte rentree voor Kuijt, Van Wolfswinkel redt punt

In de rubriek Elders over de grens belichten we het belangrijkste nieuws van de speelronden in de kleinere (Europese) competities. Berichten uit de vier Europese toplanden vind je uitgebreider elders op onze site.

• Sporting Lissabon heeft wederom een teleurstellend resultaat geboekt • Met dank aan Ricky van Wolfswinkel werd aan de thuiswedstrijd tegen het laaggeklasseerde Estoril nog een punt overgehouden • De Nederlandse spits bepaalde in de 83ste minuut de eindstand op 2-2, waardoor Sporting na vijf duels al negen verliespunten heeft • • Dirk Kuijt heeft bij zijn rentree bij Fenerbahçe een nederlaag niet kunnen voorkomen • De Oranje-international, die twee weken aan de kant zat met een kuitblessure, kwam direct na rust in het veld tegen Kasimpasa • Maar waar een doelpunt van Kuijt werd verwacht, sloegen Kalu Uche en Huseyin Kala namens Kasimpasa in een tijdsbestek van zes minuten aan de andere kant toe (2-0) • • Aras Özbiliz heeft voor de tweede keer in twee wedstrijden gescoord voor zijn nieuwe werkgever Kuban Krasnodar uit Rusland • De voormalig Ajacied schoot zijn ploeg in de 83ste minuut voorbij Terek Grozny (2-1), de ploeg waar Ruud Gullit vorig jaar trainer was, maar na teleurstellende resultaten werd ontslagen • Krasnodar bezet na tien speelronden de zevende plek op de ranglijst •

• Zenit Sint-Petersburg heeft de interne perikelen niet naar de achtergrond kunnen spelen met een overwinning op Lokomotiv Moskou • De regerend kampioen kwam op eigen veld niet verder dan een 1-1 gelijkspel • Ook Aleksandr Kerzhakov kon als invaller niet het verschil maken • De spits (28) was vrijdag in genade aangenomen na te zijn verbannen vanwege kritiek op de miljoenensalarissen van aankopen Axel Witsel en Hulk •

• Spartak Moskou profiteerde van het puntenverlies van Zenit en klom naar de vierde plaats • De ploeg van Demy de Zeeuw, die tachtig minuten in actie kwam, versloeg Amkar Perm op eigen veld met 3-1 • Voormalig AZ-spits Ari nam een van de Moskouse treffers voor zijn rekening • Bij Amkar Perm maakte Gianluca Nijholt in de 56ste minuut zijn entree • • Celtic heeft Motherwell afgelost als koploper in Schotland • In de directe confrontatie op Fir Park boekte de regerend kampioen een overtuigende 2-0 overwinning • Na de openingstreffer van Gary Hooper besliste Adam Cummins met een eigen doelpunt het duel • De verdediger beleefde sowieso een slechte middag • In de 55ste minuut kreeg hij een rode kaart na een overtreding op Kris Commons • Celtic miste de toegekende strafschop maar de zege kwam niet in gevaar • • Sander Westerveld had een zware dag onder de lat bij Ajax Cape Town • De ervaren doelman, die aan zijn tweede seizoen in de Zuid-Afrikaanse hoofdstad is begonnen, werd vijf keer gepasseerd in de wedstrijd tegen University of Pretoria (5-1) • Westerveld's trainer Maarten Stekelenburg staat inmiddels onder grote druk • De Nederlandse oefenmeester bivakkeert met de satellietclub van Ajax op een gedeelde laatste plaats • • Mitchell Burgzorg is opnieuw trefzeker geweest voor Ludogorez Rasgrad • De voormalig speler van onder meer Almere City FC scoorde het laatste doelpunt tijdens de wedstrijd tegen Lokomotiv Plovdiv (2-5) • Na zeven wedstrijden staat Rasgrad op de eerste plaats, met twee punten voorsprong op Levski Sofia • • Paris Saint-Germain heeft een simpele overwinning op FC Sochaux geboekt (0-2) • Kevin Gameiro nam beide doelpunten voor zijn rekening • PSG staat drie punten achter op koploper Olympique Marseille, dat tot dusverre nog geen puntenverlies leed • Gregory van der Wiel mocht het laatste half uur meedoen • Montpellier heeft voor de tweede keer dit seizoen gewonnen • De uitwedstrijd tegen AS Nancy werd met 0-2 gewonnen • Darío Cvitanich is opnieuw belangrijk geweest voor Olympique Nice • De voormalige Ajacied was met een treffer aanwezig tijdens het 2-2 gelijkspel tegen SC Bastia • • Anderlecht heeft een gemakkelijke avond gehad • De ploeg van John van den Brom was met 3-0 te sterk voor SC Lokeren • Bram Nuytinck speelde de hele wedstrijd aan de kant van Anderlecht • Ook Mario Been had zaterdagavond succes • RC Genk was met 2-1 te sterk voor KV Mechelen • Jelle Vossen en Benjamin De Ceulaer waren trefzeker voor Genk, dat derde staat • Beerschot AC verloor wel • Jérémy Perbet bezorgde zijn ploeg Bergen in de laatste minuut een overwinning (1-0) ten koste van het elftal van Adrie Koster • Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht op het VI-Scorebord.