Mislintat opgelucht: 'Gelukkig heb ik Medic vorig jaar niet gehaald'

Reacties

Directeur Voetbalzaken Sven Mislintat is blij dat Ajax de komst van Jakov Medic (24) heeft afgerond. De Duitser vertelt wat we kunnen verwachten van de nieuwe verdediger.

Mislintat opgelucht: 'Gelukkig heb ik Medic vorig jaar niet gehaald'
© Pro Shots

'Ik probeerde hem vorig jaar al naar Stuttgart te halen', vertelt Mislintat op de clubsite van Ajax. 'Gelukkig is dat toen niet gebeurd, want nu kon ik hem naar Ajax halen. Jakov heeft een karakter dat je zelden tegenkomt in het voetbal. Hij heeft een geweldige persoonlijkheid en werkethiek', aldus de directeur voetbalzaken. Medic komt over van St. Pauli en heeft een contract tot 2028 getekend in Amsterdam.

'Jakov is een centrumverdediger die fel is in de duels. Hij geeft alles op het veld om zijn doel te verdedigen. Zijn persoonlijkheid en mentaliteit zijn een welkome toevoeging voor iedere spelersgroep', zegt Mislintat.

'Hij komt uit de 2. Bundesliga, maar hij heeft zijn kwaliteiten. Hij was een van de beste centrumverdedigers uit de competitie. Hij kan zowel links als rechts in het centrum uit de voeten. Hij kan eventueel ook als verdedigende middenvelder spelen en heeft zelfs af en toe in de spits gespeeld, hij heeft dan ook vijf goals achter zijn naam.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.