Milik cruciaal bij Napoli, Inter haalt uit tegen Benevento

Reacties

Napoli en Internazionale hebben zich zondag geplaatst voor de kwartfinale van de strijd om de Coppa Italia. Voor de Milanezen ging dat een stuk gemakkelijker dan voor de Napolitanen.

Milik cruciaal bij Napoli, Inter haalt uit tegen Benevento
Napoli
Napoli
2 - 0
Sassuolo
Sassuolo

Napoli trad in eigen huis aan en bood de fans al na een kwartier reden tot juichen. Sassuolo-doelman Gianluca Pegolo probeerde een voorzet onschadelijk te maken, maar tikte de bal daarbij wel tegen Arek Milik (foto) aan. De voormalige Ajacied liep vervolgens de 1-0 binnen. Het was voor de Pool de elfde goal van het seizoen in 21 officiële duels. Nog voor rust leek Sassuolo langszij te komen, maar na ingrijpen van de VAR werd de gelijkmaker van Manuel Locatelli vanwege hands afgekeurd.

In het tweede bedrijf was het spannend tot een kwartier voor het einde. Toen velde Fabian Ruiz op aangeven van Milik het vonnis. Na terugleggen van de Pool bleek een droge knal genoeg om in de lange hoek te scoren. Daar bleef het vervolgens bij. Napoli kan zich nu opmaken voor een kwartfinale tegen AC Milan, dat zich zaterdag al plaatste. Bij de Napolitanen mocht Amin Younes in de slotfase nog zijn entree als invaller maken.

Internazionale
Internazionale
6 - 2
Benevento
Benevento

Internazionale heeft zich zondag met speels gemak geplaatst voor de volgende ronde in de strijd om de Coppa Italia. Al na zeven minuten had de uitschakeling van Benevento vorm gekregen door goals van Mauro Icardi en Antonio Candreva. Het duel in Giuseppe Meazza, waar Stefan de Vrij negentig minuten op de bank bleef, eindigde in een 6-2 voor de Nerazzurri. Lautaro Martinez leverde met twee treffers een grote bijdrage aan het succes van Inter, dat in de kwartfinale Lazio treft.

Overige uitslag:

Torino
Torino
0 - 2
Fiorentina
Fiorentina
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Napoli
Meer over Napoli
Meer Internazionale
Meer over Internazionale
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.