Dijks kan Coppa-veelvraat Juventus niet afstoppen

Juventus blijft op koers voor de vijfde Coppa Italia op rij. Zaterdagavond won de titelhouder van Bologna, waar Mitchell Dijks van begin tot eind meedeed.

Bologna
Bologna
0 - 2
Juventus
Juventus

Dijks had eind december tegen Napoli voor het eerst in lange tijd een basisplaats bij Bologna en zaterdag mocht de Nederlander ook tegen Juventus beginnen. In dit bekerduel wist Dijks kort voor rust zelfs bijna te scoren. Na een van richting veranderde voorzet kon de linkspoot bij de tweede paal binnenschieten, maar het schot van Dijks ging langs de voor hem verkeerde kant van de paal.

Bologna stond op dit moment al op een 0-1 achterstand. In de negende minuut opende Federico Bernardeschi de score, na geblunder in de Bologna-defensie. Doelman Angelo Da Costa kwam bij een lange bal van achteruit zijn doel uit en botste met ploeggenoot Arturo Calabresi, waarna hij de bal losliet. Bernardeschi strafte dit gestuntel genadeloos af.

Met Cristiano Ronaldo op de bank bleef Juventus na de openingstreffer de betere ploeg. Toch zorgde Bologna voor het meeste gevaar, via Mattia Destro, Mattias Svanberg en Dijks. De thuisploeg begon dan ook vol goede moed aan de tweede helft, maar al vier minuten na rust kwam Juventus op 0-2. Moise Kean, de achttienjarige aanvaller die deze maand in het geruchtencircuit nog in verband werd gebracht met Ajax, tikte na een geblokt schot van Douglas Costa binnen.

Kean maakte ruim tien minuten na zijn doelpunt plaats voor Ronaldo, die zo ook zijn eerste speelminuten van 2019 mocht maken. Zijn eerste doelpunt van dit kalenderjaar kon hij nog niet vieren. Woensdag krijgt Ronaldo daar een volgende kans voor: dan speelt Juventus in Saoedi-Arabië tegen AC Milan, in de strijd om de Italiaanse Supercup. In de kwartfinale van het toernooi om de Coppa Italia stuit Juventus op woensdag 30 januari op Cagliari of Atalanta.