Cutrone en Reina blinken uit bij succesvol Milan-debuut Paquetá

AC Milan staat in de competitie en straatlengte achter op Juventus en werd al uitgeschakeld in de Europa League, maar de ploeg van Gennaro Gattuso kan dit seizoen nog altijd twee prijzen winnen. Zaterdag werd ten koste van Sampdoria de kwartfinale van het toernooi om de Coppa Italia bereikt; woensdag wacht de strijd om de Italiaanse Supercup.

Sampdoria
Sampdoria
nv
0 - 2
AC Milan
AC Milan

Lucas Paquetá rondde onlangs zijn langverwachte transfer naar AC Milan af en het Braziliaanse toptalent begon in de bekerwedstrijd tegen Sampdoria direct in de basis. Lange tijd was hij redelijk onzichtbaar: pas een kwartier voor tijd schoot Paquetá net naast. Gonzalo Higuaín scoorde even hierna wél, maar zijn doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Invaller Riccardo Saponara had Sampdoria hierna op voorsprong moeten zetten. De middenvelder met een verleden bij Milan had een vrijwel leeg doel voor zich, maar tikte de bal tegen de paal. Het bekerduel kreeg door deze misser een verlenging en in deze extra speeltijd hield Milan-doelman Pepe Reina zijn ploeg met een paar uitstekende reddingen op de been.

Niet lang na de heldenrol van de ervaren keeper, zette Cutrone Milan op voorsprong. Andrea Conti had een voorzet op maat in huis en zag zijn mede-invaller scoren met een beheerste volley. Sampdoria probeerde hierna om nog langszij te komen, maar weer had Reina een geweldige redding aan huis. Aan de overkant slaagde Cutrone er vervolgens in om de wedstrijd te beslissen: 0-2.

Door de dubbelslag van Cutrone bereikt Milan de kwartfinales van het toernooi om de Coppa Italia. Daarin zal Napoli of Sassuolo de tegenstander zijn. Milan gaat nu naar Saoedi-Arabië, waar komende woensdag in Jeddah met Juventus wordt gestreden om de Italiaanse Supercup.

Lazio
Lazio
4 - 1
Novara
Novara

Lazio had weinig moeite met Novara, de huidige nummer tien van de Serie C. Lazio stond bij rust al op een 4-0 voorsprong en die marge was ruim voldoende om de kwartfinales van de Coppa Italia te bereiken. Luis Alberto, Ciro Immobile (2) en Sergej Milinkovic-Savic waren de doelpuntenmakers voor de hoofdstedelingen. Kort na rust redde Eusepi met een benutte strafschop de eer namens Novara. Lazio treft in de volgende ronde Internazionale of Benevento.