Milan-spits El Shaarawy zet in op rentree tegen Barcelona

Stephan El Shaarawy (20) zet in op een rentree tegen Barcelona. De aanvaller van AC Milan kampt al enkele weken met een voetblessure, maar verwacht op tijd fit te zijn voor het Champions League-duel op woensdag 6 november.

Milan-spits El Shaarawy zet in op rentree tegen Barcelona

'Volgende week wordt er een echo gemaakt, maar ik denk dat ik de uitwedstrijd tegen Barcelona ga halen', aldus de Italiaanse spits in Gazzetta dello Sport. El Shaarawy liep 30 september, tijdens de training ter voorbereiding op het Champions League-duel met Ajax (1-1), een scheurtje in een middenvoetsbeentje op.

Daarmee laat de talentvolle aanvaller direct weten dat het eerste duel tussen Barcelona en AC Milan te vroeg komt. Op 22 oktober ontvangt Milan de Catalaanse topclub in San Siro, terwijl twee weken later de return gepland staat in Camp Nou.

De Sciglio
Behalve de naderende rentree van El Shaarawy lijkt coach Massimiliano Allegri ook weer gebruik te kunnen maken van Mattia De Sciglio, pas hersteld van een meniscusoperatie. De twintigjarige rechtsback speelde dit seizoen alleen mee in de voorronde van de Champions League tegen PSV (3-0 winst Milan). De Sciglio maakt wellicht volgende week zijn comeback in de competitiewedstrijd tegen Parma.

Allegri kan het positieve nieuws uit de ziekenboeg goed gebruiken om het tij te keren. Milan is in de competitie bezig aan een teleurstellend seizoen. Na zeven speelronden bezet de Europese voetbalgrootmacht de twaalfde plaats in de Serie A met acht punten. In de Champions League staat Milan op de tweede plaats in de groep met Celtic, Ajax en koploper Barcelona.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen