Milan zonder moeite naar kwartfinales Coppa Italia

AC Milan gaat zich melden bij de laatste acht van de Coppa Italia. In een spookachtig San Siro waren de Rossoneri bij rust al klaar met Cagliari, met de handtekening van het koppel Theo Hernández (aangever) en Luka Jovic (afmaker).

AC Milan
AC Milan
4 - 1
Cagliari
Cagliari

Milan had wat wisselingen doorgevoerd, bijvoorbeeld Antonio Mirante mocht nog eens meedoen, de veertigjarige reservedoelman. Hij moest na een paar minuten een goede redding verrichten ook, zijn reflex voorkwam de 0-1 voor het team van Claudio Ranieri. Na een half uur opende Jovic de score. Hernández gaf een mooie pass, Jovic controleerden en scoorde met links door de benen van de doelman. Milan dus op voorsprong, zag Tijjani Reijnders, die tegen zijn oude AZ-vriend Pantelis Hatzidiakos speelde.

De thuisploeg wilde daarna snel zaken doen en deelde op slag van rust weer een tik uit. Hernández veroverde de bal en legde af op Jovic, die zijn tweede van de avond liet noteren met een beetje hulp van de Sardijnse sluitpost. In de tweede helft werd het al snel 3-0 door Chaka Traorè. Hij nam de bal wat gelukkig mee en schoot door een woud van Cagliari-benen binnen voor de beslissing in de wedstrijd. Paolo Azzi maakte een paar minuten voor tijd een eretreffer, invaller Rafael Leão zette in blessuretijd de eindstand op het bord: 4-1.

In de Serie A doet stadgenoot Internazionale het stukken beter, maar in de beker is blauw-zwart al uitgeschakeld en is het team van Stefano Pioli dus de enige ploeg uit de stad die nog meedoet. Inter-bedwinger Bologna is ook al zeker van de kwartfinales, net als Fiorentina, Lazio en Frosinone. Milan speelt in de volgende ronde tegen de winnaar van Atalanta Bergamo – Sassuolo.