Mihajlovic lovend: 'Schouten is een Miele-wasmachine, Strootman hooguit een Bosch'

Reacties

Bologna-middenvelder Jerdy Schouten staat er bijzonder goed op bij zijn trainer Sinisa Mihajlovic, zo blijkt. De ex-vedette van Internazionale gebruikt een wel héél bijzondere vergelijking om duidelijk te maken waarom hij Schouten beter vindt dan landgenoot Kevin Strootman.

Mihajlovic lovend: 'Schouten is een Miele-wasmachine, Strootman hooguit een Bosch'
© Pro Shots
Bologna
Bologna
0 - 2
Genoa
Genoa

Woensdagavond staat in de Serie A het duel tussen Bologna en Genoa op het programma. Bij beide ploegen staat er een Nederlandse middenvelder onder contract. De thuisploeg heeft (naast linksback Mitchell Dijks) de beschikking over Schouten, terwijl de bezoekers Strootman in de winterstop overnamen van Olympique Marseille. Het Serie A-duel wordt dan ook een clash tussen de twee landgenoten, iets waar Bologna-coach Mihajlovic op zijn vooruitblikkende persconferentie eveneens naar werd gevraagd.

Tijdens zijn perspraatje kwam de voormalige topspeler met een wel héél bijzondere vergelijking om aan te geven dat hij de 24-jarige Schouten (die er ook goed op staat bij bondscoach Frank de Boer) liever in zijn team heeft dan de 31-jarige Strootman. Dat behoeft overigens wel enige voorkennis. In zijn tijd bij AS Roma verdiende Strootman namelijk de bijnaam 'Lavatrice', die hij kreeg van huidig Olympique Lyon-trainer Rudi Garcia, toen zijn baas in Rome. Beiden werkten later overigens ook samen bij Marseille.

Hoe dan ook: 'lavatrice' betekent 'wasmachine', een koosnaam die Strootman kreeg vanwege het vele vuile werk dat hij opknapte op het middenveld. En dat is ook precies wat Schouten tegenwoordig bij Bologna doet, vindt Mihajlovic, die de ex-speler van Excelsior en ADO Den Haag hoog heeft zitten. 'Ik zou Schouten niet willen ruilen met Strootman, want Jerdy is de toekomst', zo stelt de Serviër.

Daarna kwam hij nog even terug op de bijnaam van Strootman, die hij vervolgens op bijzondere wijze toepaste op Schouten. 'Kijk, als we het hebben over wasmachines... Strootman is hooguit een Bosch, terwijl Schouten wat mij betreft een Miele is', zo blijkt Mihajlovic onder de indruk van het laatstgenoemde merk, en dus ook van Schouten. 'Met alle respect: Strootman heeft een geweldige loopbaan gehad, maar als je het me nu vraagt, heb ik liever Jerdy', sloot hij het onderwerp af.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.