Strootman verdient bij AS Roma bijnaam 'Wasmachine'

Reacties

Kevin Strootman is bij AS Roma bezig aan een uitstekend seizoen. Dat gaf de voormalige middenvelder van PSV woensdagavond een vervolg met een fantastische goal vanaf zo'n dertig meter tijdens het bekerduel met Napoli dat eindigde in een 3-2 zege voor Strootman en de zijnen. Trainer Rudi García onthulde na afloop de lovende bijnaam voor de Oranje-inernational.

Strootman verdient bij AS Roma bijnaam 'Wasmachine'

'We noemen hem Lavatrice (wasmachine, red.). Waarom? Omdat iedere keer als het team in de problemen is, we hem de bal geven. Hij ruimt dan de rotzooi op', aldus de Franse coach van de Romeinen.

Kevin Strootman haalt uit vanaf ruim dertig meter voor de 2-0 voor AS Roma.
Kevin Strootman haalt uit vanaf ruim dertig meter voor de 2-0 voor AS Roma.

Strootman kreeg zijn nieuwe bijnaam na de 3-2 zege voor zijn voeten geworpen. 'Ik weet niet precies wat het betekent, maar ik hoop dat het een compliment is', lachte hij, om vervolgens de eerste halve finale van het bekertoernooi te analyseren.

'We hebben een goede wedstrijd achter de rug',  meent de Nederlander. 'Wel hebben we twee goals moeten toestaan, dat gebeurt ons normaal niet. Laten we hopen dat dit voldoende is voor de return.'

Strootman vertelde ook nog maar eens nooit aan een transfer naar Manchester United gedacht te hebben. 'Roma was de eerste grote club die zich meldde voor mij. De trainer wilde me graag hebben en maakte me enthousiast voor het nieuwe project. Ik had weliswaar niet gedacht dat ik me zo snel zou ontwikkelen, maar kan wel zeggen dat mijn keuze voor Roma de juiste is gebleken.'

Garcia was ondertussen niet alleen blij met de zijn middenvelder. 'Natuurlijk hadden we beter zonder tegengoals van het veld kunnen stappen, maar we hebben een geweldige wedstrijd gespeeld. Napoli is een heel goede ploeg. Hopelijk halen we de finale.' De return is op 12 februari. In de andere halve finale stonden Udinese en Fiorentina tegenover elkaar en won eerstgenoemde ploeg met 2-1.

Op herhaling
Overigens had Roma slechts elf minuten in de benen aangezien het treffen met Parma vanwege hevige regenval zondag al snel werd gestaakt. Dat duel wordt hervat op 2 of 9 april. Een en ander heeft te maken met Lazio. Als de stadgenoot zich niet plaatst voor de kwartfinale van de Europa League of dat tweeluik begint met een uitwedstrijd zal het duel van Roma ingelast worden voor 2 april. Anders mogen Roma en Parma een week later op herhaling.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.