Miedema en Martens grijpen naast Ballon d'Or

Reacties

Alèxia Putellas heeft de Ballon d'Or Féminin gewonnen. Zij is de opvolger van de Amerikaanse Megan Rapinoe, die de prestigieuze prijs van France Football in 2019 won. Putellas werd verkozen boven onder anderen  ploeggenote Lieke Martens en Vivianne Miedema van Arsenal.

Miedema en Martens grijpen naast Ballon d'Or
© Pro Shots

Waar er bij de mannen geen Nederlanders tussen de genomineerden zaten, maakten bij de vrouwen Lieke Martens en Vivianne Miedema kans op de Gouden Bal. De twee steraanvallers konden de Oranje Leeuwinnen afgelopen zomer niet naar olympisch goud leiden, maar waren met hun clubs wel succesvol.

Martens won met Barcelona de Champions League en de Spaanse dubbel en had met twintig goals een belangrijk aandeel in dat successeizoen 2020/21. Miedema won geen prijzen Arsenal, maar was wel uitermate trefzeker. Zo schreef ze historie door tien keer te scoren op de Olympische Spelen.

Maandag leverde dat de 25-jarige spits nog de uitverkiezing van BBC Speelster van het Jaar op, maar de Ballon d'Or ging naar de ploeggenote van Martens. Martens eindigde zelf op de vijfde plaats en Miedema werd vierde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.