BBC roept Miedema uit tot beste voetbalster ter wereld

Reacties

Vivianne Miedema heeft maandagochtend een bijzondere trofee in ontvangst genomen. De BBC heeft de spits van de Oranje Leeuwinnen uitgeroepen tot beste speelster ter wereld.

BBC roept Miedema uit tot beste voetbalster ter wereld
© Pro Shots

Het is voor het eerst dat een Nederlandse vrouw die eretitel binnensleept. In 2020 eindigde Miedema nog tweede in de verkiezing achter Lucy Bronze. Ditmaal was er geen ontkomen aan. Bij Arsenal haalde Miedema in 2021 indrukwekkende cijfers en ook namens Oranje was ze op schot, met de Olympische Spelen als uitschieter. Daar schreef Miedema historie door tien keer te scoren in vier duels.

Toch had ze er niet op gerekend, zo geeft Miedema aan in een interview met de BBC: 'Het komt een beetje onverwachts, om eerlijk te zijn. Maar het is behoorlijk cool om zo'n prijs te winnen. Dat het op basis van stemmen van de fans gebeurt, maakt het extra speciaal', aldus de 25-jarige aanvaller, die ook is genomineerd voor de Ballon d'Or Féminin, die maandagavond wordt uitgereikt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland Vrouwen
Meer over Nederland Vrouwen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.