Miedema en Martens in de race voor Ballon d'Or Féminin

Reacties

Vivianne Miedema en Lieke Martens hebben de kans om voor Nederlands succes te zorgen op het Ballon d'Or-gala. De twee Oranje Leeuwinnen staan op de shortlist van twintig genomineerden.

Miedema en Martens in de race voor Ballon d'Or Féminin
© Pro Shots

Dat Miedema genomineerd is, is absoluut geen verrassing. Niet alleen scoorde de Nederlandse spits aan de lopende band voor Arsenal, ze maakte ook indruk op de Olympische Spelen door liefst tienmaal te scoren in vier wedstrijden. Een medaille leverde het helaas niet op. De Oranje Leeuwinnen werden in de kwartfinale uitgeschakeld door de Verenigde Staten, dat de penalty's beter nam in de beslissende serie.

Naast Miedema is ook Martens genomineerd. Zij beleefde een droomjaar bij Barcelona, dat de Spaanse dubbel én de Champions League won. Martens stond ook op de shortlist voor de UEFA Women's Player of the Year Award: die prijs ging echter naar ploeggenoot Alexia Putellas van Barcelona. Zij is uiteraard ook genomineerd voor de Ballon d'Or. 

Vijftig journalisten die gespecialiseerd zijn in het vrouwenvoetbal hebben de lijst met twintig namen samengesteld. Bij de mannen zijn dertig spelers genomineerd voor de ereprijs.

Het is pas de derde keer dat de Ballon d'Or Féminin wordt uitgereikt: vorig jaar werd er vanwege de coronapandemie geen winnaar gekozen. Nooit eerder eindigde een Nederlander op het podium van de Ballon d'Or voor vrouwen. Ada Hegerberg (2018) en Megan Rapinoe (2019) wonnen de prijs eerder.

Het Ballon d'Or-gala wordt op 29 november gehouden in Parijs.

Bekijk hier al onze video's
Meer V. Miedema
Meer over V. Miedema
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.