Meunier kan met BVB-contract op zak met PSG gooi doen naar CL-succes

Reacties

Paris Saint-Germain kan in de jacht op de Europese hoofdprijs mogelijk toch een beroep doen op Thomas Meunier. Diens nieuwe club Borussia Dortmund is bereid mee te werken.

Meunier kan met BVB-contract op zak met PSG gooi doen naar CL-succes
© Pro Shots

Meunier wees eerder een kortstondige verlenging van zijn aflopende PSG-contract af. De rechtsback wilde geïnteresseerde clubs niet afschrikken. Het nee tegen het Parijse aanbod betekende dat ook dat het sluitstuk van de Champions League aan hem voorbij zou gaan.

In de week dat Meunier zich voor vier jaar verbond aan Borussia Dortmund is er toch een opening gekomen. De Duitse club staat niet onwelwillend tegenover een optreden van de Belg in augustus in de Champions League met PSG.

'Wij staan open voor die mogelijkheid', zegt BVB-directeur Hans-Joachim Watzke. 'We beseffen dat die competitie de meest prestigieuze is voor elke club en speler. Drie overwinningen en je kan de beker al mee naar huis nemen. Thomas mag de Champions League spelen met PSG en daarna bij ons aansluiten in de voorbereiding.'

Watzke weet dat Meunier het overweegt. 'Als hij wenst, mag hij naar Parijs gaan. We zullen dan moeten discussiëren en een deal sluiten met de Parijzenaren, met betrekking tot de contractverlenging van twee maanden en de verzekering.'

Voor PSG zou het een opsteker zijn voor het sluitstuk van de Champions League. Trainer Thomas Tuchel kan in augustus immers geen beroep doen op Thiago Silva, Edinson Cavani en Layvin Kurzawa, van wie de contracten per 1 juli zijn afgelopen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.