Messi: 'Vertrek was extreem lastig, maar ik had geen keuze'

Reacties

De manier waarop hij moest vertrekken bij Barcelona, doet nog steeds pijn bij Lionel Messi. De Argentijn heeft in een groot interview met France Football verteld over de veelbewogen zomer waarin hij Barça verruilde voor Paris Saint-Germain.

Messi: 'Vertrek was extreem lastig, maar ik had geen keuze'
© Pro Shots

De transfer van de 34-jarige aanvaller zorgde voor een schok in de voetbalwereld. De linkspoot was zelf misschien nog wel het meest verrast toen duidelijk werd dat hij moest vertrekken bij Barcelona. 'Ik verwachtte het niet. Ik keerde terug om me voor te bereiden op het nieuwe seizoen na de extra vrije dagen die Koeman me gegeven had. Ik ging terug met het idee dat ik het nieuwe contract zou ondertekenen en dan ging trainen', vertelt Messi.

Hij vertelt dat hij in de veronderstelling was dat vrijwel alles rond de contractverlenging al geregeld was, maar plotseling bleek hij dus écht transfervrij te zijn. Messi: 'Ik dacht dat alleen mijn handtekening nog ontbrak, maar ik kreeg te horen dat het allemaal niet mogelijk was. Dat ik niet kon blijven en een andere club moest vinden. Barcelona had niet langer het geld om me bij de club te houden.'

Voor Messi betekende dat nieuws dat de knop plotseling om moest. Na 21 jaar in Catalonië wachtte hem een verhuizing. 'Het was een raar gevoel. Het voelde hetzelfde als toen ik Rosario verliet als dertienjarige. Het was extreem lastig om weg te gaan. Voor mijn gezin was het ook een grote verandering. Voor het eerst in mijn carrière ging er echt veel door mijn hoofd. Maar ik had geen keuze, ik moest het accepteren', aldus Messi.

Messi zegt dat veel clubs contact met hem hebben gezocht toen Barcelona bekendmaakte dat hij zou vertrekken. 'Gelukkig was PSG een van die clubs', voegt hij toe. Messi heeft inmiddels vijf wedstrijden voor de Franse grootmacht gespeeld en heeft één keer gescoord (in de Champions League-kraker tegen Manchester City).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.