Messi krijgt boete voor eerbetoon aan Maradona, gele kaart blijft staan

Reacties

Lionel Messi krijgt de minimale boete van de Spaanse voetbalbond voor zijn eerbetoon van afgelopen zondag aan Diego Maradona. De gele kaart voor de Argentijnse sterspeler van Barcelona blijft ook gewoon staan.

Messi krijgt boete voor eerbetoon aan Maradona, gele kaart blijft staan
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
4 - 0
Osasuna
Osasuna

Ronald Koeman pleitte er dinsdag tijdens zijn perspraatje richting het Champions League-duel met Ferencváros nog voor om de gele kaart die Messi kreeg kwijt te schelden gezien de reden van zijn actie. De 33-jarige linkspoot had onder zijn wedstrijdshirt een oud shirt van Newell's Old Boys aan, de Argentijnse club waar hij en Maradona allebei een historie hebben, en toonde dat na zijn doelpunt tegen Osasuna (4-0).

'We weten dat die regel er is, maar we weten ook dat Messi het deed uit bewondering voor Maradona. Het is niet aan mij, maar ik zou de kaart kwijtschelden', luidde de oproep van Koeman aan de Spaanse voetbalbond (RFEF). Die heeft woensdag in een statement echter laten weten dat de regels niet in een uitzondering voorzien, hoe lovenswaardig de actie van Messi ook was, en dat resulteert in een boete van 600 euro.

De boete valt lager uit dan Spaanse media in eerste instantie verwachtten, namelijk het maximale bedrag van drieduizend euro. Desondanks is de verwachting dat Barcelona in beroep zal gaan tegen de boete voor Messi. Spaanse media signaleren dat dergelijke straffen in het verleden wel eens zijn teruggedraaid door de beroepscommissie bij vergelijkbare gevallen met Sergio Ramos, José Callejón en Cristiano Ronaldo.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'De eeuwige connectie tussen Maradona en Messi is schitterend'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer L. Messi
Meer over L. Messi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.