Koeman neemt het op voor Messi: 'Ik zou de kaart kwijtschelden'

Reacties

Ronald Koeman vindt dat de gele kaart die Lionel Messi kreeg in de thuiswedstrijd tegen Osasuna moet worden kwijtgescholden. Volgens de Barcelona-coach verdient zijn sterspeler geen geel voor de manier waarop hij Diego Maradona eerde.

Koeman neemt het op voor Messi: 'Ik zou de kaart kwijtschelden'
© Pro Shots

Het eerbetoon van Messi afgelopen zondag maakte indruk. De linkspoot stond na de 4-0 tegen Osasuna uitgebreid stil bij het overlijden van zijn landgenoot en toonde het tricot dat hij onder zijn wedstrijdshirt aanhad: een shirt van zijn oude club Newell's Old Boys, waar Maradona ook speelde, met daar achterop gedrukt rugnummer 10. Messi wees naar boven en de manier waarop hij in stilte Maradona eerde maakte grote indruk, ook op Koeman.

Voor Messi heeft het eerbetoon wel een staartje gekregen. Hij kreeg geel voor het tonen van een ander shirt bij het vieren van zijn goal en die kaart leverde bovendien een boete van drieduizend euro op in lijn met de reglementen van de Spaanse voetbalbond. Barcelona heeft de gele kaart aangevochten en heeft daarbij gewezen naar de gele kaart van Sergio Ramos die in 2007 werd kwijtgescholden, nadat de verdediger zijn overleden Sevilla-collega Antonio Puerta eerde tijdens een wedstrijd.

Koeman werd dinsdag in aanloop naar de Champions League-wedstrijd tegen Ferencváros, waarvoor Messi gespaard wordt, gevraagd naar de gele kaart voor de 33-jarige Argentijn. 'We weten dat die regel er is, maar we weten ook dat Messi het deed uit bewondering voor Maradona. Het is niet aan mij, maar ik zou de kaart kwijtschelden', aldus de trainer tijdens zijn persconferentie.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.