Messi brengt Barcelona weer naast Real en Atlético

Barcelona versloeg Sevilla zondag met 1-4 dankzij onder meer twee goals van Lionel Messi, die voor het eerst sinds 1 september in de competitie meer dan twee keer scoorde. Door de zege komt Barça net als Real Madrid en Atlético Madrid op 57 punten.

Sevilla-uit is traditioneel een lastige wedstrijd voor Barcelona en ook deze keer hadden de Catalanen het bijzonder moeilijk in Andalusië, waar de regen met bakken uit de hemel kwam. Alberto Moreno hielp Sevilla na vijftien minuten op voorsprong met een van richting veranderd schot na een fraaie combinatie in het strafschopgebied. Daarna kreeg de thuisploeg twee grote kansen op de 2-0, maar de paal en een gebrek aan scherpte bij Ivan Rakitic voorkwamen een tweede treffer.

Barcelona liet in de openingsfase helemaal niets zien, maar kwam na 34 minuten wel langszij. De wijze waarop was echter dubieus. Alexis Sánchez kopte namelijk binnen na een vrije trap van Lionel Messi, maar uit de tv-beelden bleek dat de Chileense aanvaller buitenspel stond. Dat was de arbitrage echter ontgaan, tot woede van de thuisploeg. Vlak voor de pauze hielp Messi de gasten zelfs op voorsprong met een fraaie knal vanaf de rand van het strafschopgebied, na een razendsnelle counter.

Vijf minuten na de rust kreeg Sevilla na een fout van Marc Montoya via Vitolo een grote kans op de gelijkmaker, maar hij schoot naast. Twee minuten later schoot Kevin Gameiro van dichtbij naast. Die missers kwamen Sevilla duur te staan, want in de 55ste minuut nam Barcelona verder afstand via een geplaatst schot van Messi, voor wie het zijn elfde competitiedoelpunt was. Kort voor het eindsignaal zorgde Cesc Fabregas met een schitterend stiftballetje zelfs nog voor de geflatteerde 1-4.