Real Madrid passeert Barcelona dankzij zege op Villarreal

Door een 4-2 zege in eigen huis tegen Villarreal is Real Madrid naast koploper Atlético Madrid gekomen. De lijstaanvoerder kan later vanavond weer afstand nemen van de stadgenoot.

Real Madrid trad aan zonder de geschorste Cristiano Ronaldo, maar had de van blessureleed herstelde Gareth Bale (foto) weer terug. De Welshman liet zich al na zeven minuten gelden. Hij opende de score.

Na 25 minuten vergrootte Karim Benzema de voorsprong. Vier minuten daarvoor bereikte Real al een mijlpaal. In de 21ste minuut was de ploeg in eigen stadion al 704 minuten op rij zonder tegentreffer. Daarmee werd het oude record, van 703 minuten uit 1958, uit de boeken gespeeld.

Die knappe reeks zonder tegentreffer eindigde op slag van rust. Mario tekende voor de aansluiting en de hernieuwde hoop van Villarreal. Tot dat moment was Real 724 minuten zonder tegentreffer.

Na rust was de de laatste weken uitstekend acterende Jesé goed voor de 3-1 namens Real, maar nog was het niet gedaan. Villarreal kwam door de gelijke vrije trap van Giovani dos Santos terug tot 3-2, maar verder liet de ploeg van Carlo Ancelotti het niet komen. De beslissing kwam op naam van Benzema, die met de 4-2 aan alle twijfel een einde maakte.

Door de overwinning heeft Real nu drie punten voorsprong op aartsrivaal Barcelona. Later op de avond kan Atlético door te winnen van Alméria weer uitlopen op Real.