Eerste beroep Ronaldo tegen schorsing tevergeefs

Reacties

Real Madrid kan zaterdag mogelijk toch beschikken over Cristiano Ronaldo, ook al heeft de beroepscommissie van de Spaanse bond het beroep van de aanvaller tegen zijn straf afgewezen.

Eerste beroep Ronaldo tegen schorsing tevergeefs

Ronaldo werd vorige week uit het veld gestuurd tijdens de wedstrijd tegen Athletic de Bilbao. De Portugees had zich schuldig gemaakt aan het slaan van tegenstander Ander Iturraspe, als reactie op een duw van Carlos Gurpegi.

Voor de actie jegens de speler van Athletic de Bilbao kreeg Ronaldo één wedstrijd schorsing opgelegd. In de strafmaat hield de tuchtcommissie ook rekening met de reactie van Ronaldo, die bij het verlaten van het veld de arbitrale beslissing met een gebaar in twijfel trok. Voor die minachting van de leiding kreeg hij nog twee duels aan zijn broek. In hoger beroep bleef de straf staan.

Twee versies
Ook scheidsrechter Ayza Gámez moet boeten voor zijn optreden in San Mames. De arbiter wordt een maand geschorst omdat hij twee verschillende versies heeft gegeven over de rode kaart voor Ronaldo. Aanvankelijk sprak hij ervan dat de Portugees van het veld werd gestuurd wegens het slaan van Gurpegui. Voor de tuchtcommissie zei Gámez echter dat Iturraspe het slachtoffer was.

Juist die twee versies van het incident sterken Real Madrid om naar het Spaanse Sporttribunaal te stappen om de straf voor Ronaldo te verlagen. Trainer Carlo Ancelotti verwacht daarom de aanvaller zaterdag tegen Villarreal te kunnen gebruiken.

'Tot de clubleiding een besluit heeft genomen (over een gang naar het tribunaal, red.) is hij beschikbaar en richt hij zich op de wedstrijd', aldus de Italiaan. 'We zien wel wat er gaat gebeuren. En over de schorsing van de scheidsrechter maak ik me niet druk. Het interesseert mij niet.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.